Translate
HomeEvenementenAlex Energie organiseert Energiemarkt in Prins Alexander

Alex Energie organiseert Energiemarkt in Prins Alexander

3 februari 2020
Prins Alexander
Aardgasvrij
Blogging Tips LinkedIn Post Header
Maak kennis met Alex Energie. Deze nieuwe buurtorganisatie vindt dat wijkbewoners en organisaties zoveel mogelijk moeten meeprofiteren van lokale energieopwekking. Op 3 februari organiseert Alex Energie daarom een speciale Energiemarkt.

Tijdens deze avond in het Techniek College Rotterdam zal Alex Energie zichzelf presenteren. Hoe werkt dit bewonersinitiatief? Hoe kunnen we samen groene energie opwekken in onze eigen buurt? En hoe ziet een aardgasvrije toekomst eruit in Prins Alexander? Voor een tientje kun je lid worden van Alex Energie. Aansluitend kun je je meteen aanmelden voor een warmtescan van je huis of appartement.

 

In gesprek met bewoners

Speciale gasten zijn wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) en klimaathoogleraar Jan Rotmans. Zij zullen in gesprek gaan met buurtbewoners. Ook vind je tijdens de Energiemarkt verschillende stands van betrokken bewoners, organisaties en bedrijven. Zo vertellen buurtbewoners hoe je vanuit Buurkracht samen met je buren kunt verduurzamen, en kun je van een professionele kok leren hoe makkelijk je kunt koken op een inductiekookplaat. Verder is er een energiecoach aanwezig voor vrijblijvend en onafhankelijk advies over het verlagen van je energierekening.

Naast de stands en sprekers zijn er nog enkele andere (buurt)organisaties die zich van hun duurzame kant laten zien deze avond. Ook is er muziek en zal Circus Rotjeknor de avond opfleuren met haar kunsten.

Lokaal meeprofiteren

Ook in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander is de energietransitie in volle gang. Alex Energie is opgericht om ook buurtbewoners zoveel mogelijk te laten meeprofiteren van lokale duurzaamheidsprojecten. De komende periode wil Alex Energie vooral met buurtbewoners in gesprek gaan om te kijken hoe krachten kunnen worden gebundeld om de energietransitie een handje te helpen. Alex Energie is een buurtcoöperatie, heeft geen commercieel oogmerk en is niet uit op andere winst dan winst voor de buurt en het klimaat.

Alex Energie organiseert Energiemarkt in Prins Alexander

Datum:
3 februari 2020
Tijd:
19.30 – 21.30 uur
Plaats:
Techniek College Rotterdam/Zadkine, Prins Alexanderlaan 55, Rotterda

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud