Translate
HomeEvenementenEnergiemarkt: praat mee over duurzaam Pernis

Energiemarkt: praat mee over duurzaam Pernis

10 december 2019
IJsselmonde
Energiebesparing
4030
Wat zou jij willen weten over duurzaam wonen? Hoe kun jij energie besparen? En wat vinden bewoners van Pernis van zonne-energie in hun wijk? Kom dinsdag 10 december naar de inloopbijeenkomst in Pernis en stel al je vragen over duurzaamheid aan de expert van de WoonWijzerWagen.
 
Dit keer komt de WoonWijzerWagen naar het gebiedskantoor aan de Vroomstraat 14 in Pernis. Alle bewoners die iets willen weten over duurzaam wonen, energiebewust leven en hun betrokkenheid bij de Rotterdamse energietransitie kunnen hier terecht met allerlei vragen en suggesties.
 
 
Zonnepark op Robbenoord

Extra interessant gespreksonderwerp tijdens de Energiemarkt is dat de gemeente in Pernis zonne-energie wil opwekken. Daarvoor heeft de gemeente zijn oog laten vallen op locatie Robbenoord, waar ooit het volkstuincomplex lag. Voordat er ook daadwerkelijk een zonnepark wordt aangelegd, is de gebiedscommissie benieuwd wat buurtbewoners vinden van deze plannen.

“Momenteel onderzoeken we hoe geschikt Robbenoord is voor een zonnepark”, vertelt projectmanager Monique den Hollander. “Dit doen we onder meer met een aantal onderzoeken naar de bodem en flora en fauna. Dat het zonnepark nu nog in de planfase zit, geeft ons nu de tijd om met de bewoners in overleg te gaan over de manier waarop we dit zonnepark het beste zouden kunnen aanpakken.”

 

WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWagen is een rondrijdend filiaal van de WoonWijzerWinkel, het onafhankelijke energieloket voor Rotterdam en omgeving. De deskundige van de WoonWijzerWagen kan je op weg helpen bij vragen over zonnepanelen, isolatie, energiezuinige verwarming, subsidies en handige tips voor financiering.

Energiemarkt: praat mee over duurzaam Pernis

Datum:
10 december 2019
Tijd:
17:00 – 20:00 uur
Plaats:
Vroomstraat 14, Pernis (Gebiedskantoor)

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer duurzaam nieuws

Ga direct naar:
Skip to content