Translate
HomeEvenementenMidzomer Buitenbioscoop

Midzomer Buitenbioscoop

24 juni 2022
Reyeroord
Aardgasvrije wijken
banner_buitenbioscoop Midzomer-01 (002)

We hebben een mijlpaal te vieren!

Na twee jaren van corona beperkingen kunnen we gelukkig weer bij elkaar komen. En wij hebben samen een mijlpaal te vieren. In Reyeroord-Noord hebben ruim voldoende woningeigenaren hun interessekaart ingeleverd. De eerste stap naar een aardgasvrije wijk is daarmee gezet. Daar willen we graag met de wijk bij stilstaan en dit met zijn allen vieren. Daarom organiseren wij een:

Midzomer Buitenbioscoop op vrijdag 24 juni van 15.00 – 21.30 uur, op het grasveld aan de Kreileroord. We hebben voor ieder wat wils, voor jong en oud. In de middag draaien wij een kinderfilm. Als avondprogramma vertonen wij Rotterdamse documentaires en een feelgood film. En heeft u nog vragen over aardgasvrij wonen, stadsverwarming of de rioolvervanging? Kom dan ook even buurten op de informatiemarkt. Wij staan voor uw klaar. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De toegang is gratis.

Leuk als u komt! Iedereen is van harte welkom!

Programma buitenbioscoop

15:30 – 17:00 Kinderfilm: Spike en de magische steen (90 min) 

Spike is alles behalve een schattig, klein egeltje. Ze barst van de energie en het zelfvertrouwen en is niet bepaald op haar mondje gevallen. Wanneer de watervoorraad dreigt op te raken voelt Spike zich geroepen om het bos en de dieren te redden. Bekijk hier de trailer. 

17:15 – 19:30 Rotterdamse documentaires: 

17:15 Onze tunnel, van ouds als nieuw (23 min)
Gedurende 2 jaar was de Maastunnel dicht voor een grootschalige renovatie. In deze documentaire ziet u portretten van drie personen die hierbij betrokken waren. 

17:45 Mijn Haven – Roeiers en Loodsen (20 min) 
Roeiers en Loodsen; de twee zijn niet weg te denken uit de Rotterdamse haven en werken dag in dag uit nauw met elkaar samen om het aflossen en aanmeren zo soepel mogelijk te laten verlopen.

18:10 Hogerop in de patat (50 min)
De documentaire Hogerop in de Patat gaat over het familiebedrijf Bram Ladage; de beroemdste patatbakker van Rotterdam. Over patat containers, internationale ambities en teleurstellingen. Met vader Bram, zoon Wesley en neef Rocco. Allemaal -ze zeggen het zelf- ‘hebben ze patat in hun DNA’.

19:05 Stilte in de stad (22 min)
Stilte in de stad. In een drukke stad, waar je een band krijgt met de natuur, met de stad en met elkaar. De stadstuin heeft vele gezichten met elk een eigen verhaal. Nostalgie, ontmoeting, betekenis, vriendschap, stilte…in de stad. 

19:45 – 21:25 Avondfilm: Gek van Oranje (100 min) 

Het is 2010 en Nederland scoort onverwacht veel tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika. De liefhebbers dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl de mensen die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn. Bekijk hier de trailer.  

Voor meer informatie over aardgasvrij  Reyeroord. Klik hier.

Midzomer Buitenbioscoop

Datum:
24 juni 2022
Tijd:
15:00 - 21:30 uur
Plaats:
Op het grasveld aan de Kreileroord

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud