Translate
HomeEvenementenMinister en burgemeester bezoeken Pendrecht

Minister en burgemeester bezoeken Pendrecht

3 februari 2021
Pendrecht
Minister Ollongren en burgemeester Aboutaleb houden een groot rood stempotlood vast

Minister en burgemeester bezoeken Pendrecht

Minister Ollongren en burgemeester Aboutaleb brachten woensdag 3 februari een bezoek aan de Huiskamer aardgasvrij Pendrecht.  Of nou ja, een aangepaste huiskamer. Want tijdens de verkiezingen op 17, 18 en 19 maart wordt de huiskamer drie dagen lang gebruikt als een stemlokaal. Het duurt nog een maand, maar de huiskamer is alvast helemaal coronaproof ingericht. En dat maakte een flinke indruk op de minister.

Vorige week woensdag begon de nieuwe campagne ‘Elke stem telt’ om Nederlanders bewust te maken van het nut om te stemmen. De aftrap vond plaats met een bezoek van minister Ollongren aan Pendrecht. Er was extra aandacht voor veilig stemmen in tijden van corona.

Vanwege corona gaat het stemmen voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing er net even anders aan toe dan normaal. De plekken waar we mogen stemmen, worden zo ingericht dat alle stemmers en stembureauleden 1,5 meter afstand kunnen houden. Er worden duidelijke looproutes aangegeven en iedereen draagt verplicht een mondkapje. Er hangen kuchschermen en sommige stembureauleden dragen wegwerphandschoenen. Helemaal coronaproof dus!

Coronaproof stemlokaal
Het stemlokaal in Pendrecht was speciaal voor het bezoek omgetoverd tot een coronaproof stemlokaal. En dat kwam minister Ollongren woensdag 3 februari met eigen ogen bekijken. Met burgemeester Aboutaleb praatte ze over alle voorbereidingen die hiervoor nodig zijn. Daarnaast praatte ze via een videoverbinding met een Rotterdamse kiezer die voor het eerst gaat stemmen. En met een 70-plusser, die dit jaar de kans krijgt om per post te stemmen.

Complimenten van de minister
De Rotterdamse aanpak verdient volgens de minister een dikke pluim! Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is de manier waarop Rotterdam zich voorbereid op de Tweede Kamerverkiezing een schoolvoorbeeld voor andere gemeenten. Dit zei minister Ollongren tijdens haar bezoek.

Minister en burgemeester bezoeken Pendrecht

Datum:
3 februari 2021
Tijd:
12:00
Plaats:
Huiskamer Aardgasvrij Pendrecht

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud