Translate
HomeEvenementenOnline Symposium: Is uw openbare ruimte duurzaam & circulair?

Online Symposium: Is uw openbare ruimte duurzaam & circulair?

22 juni 2021
Rotterdam
Groen en Water
Kinderen spelen in een speeltuin met veel groen

Rotterdam organiseert samen met Vereniging Stadswerk, VNG en de Green Deal Duurzaam GWW van 22 juni tot en met 24 juni het landelijke symposium Duurzaamheid & Circulariteit in de Openbare ruimte. Een groot aantal gemeenten deelt hun kennis en kunde over verschillende assets zoals groen, verharding en ondergrond. Daarnaast is ook ruimte voor procesmatige tools en wordt gesproken over verschillende circulaire bruggen op de Floriade. Ook zijn er twee deelsessies gepland over de toekomst van de Greendeal Duurzaam GWW.

Presentatrice Annemieke Schakelaar (Omroep Gelderland) spreekt met tafelgasten Pieter Litjens directeur CROW, Edim Hadziavdic directeur Stadsbeheer gemeente Rotterdam en Harwil de Jonge, directeur vastgoed bij Heijmans over duurzaamheid en circulariteit in onze leefomgeving. De talkshow biedt ook een doorkijk naar de 10 deelsessies op de volgende twee dagen. Arwin van Buuren, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam neemt ons mee in het thema assetmanagement tijdens een korte lezing. Hoe kunnen gemeenten het beheer van assets zodanig organiseren dat je ruimte geeft aan initiatieven van burgers of ondernemers om daar andere vormen van publieke waarde mee te realiseren?

Het potentieel aan duurzaamheidswinst in de openbare ruimte is enorm, met name bij gemeenten wordt dit nog niet altijd benut. Die winst valt te boeken in planvorming, aanleg en aanbestedingen, maar ook beheer en onderhoud. Met de Greendeal Duurzaam GWW 2.0 werd beoogd om medio 2021 duurzaamheid een integraal onderdeel te laten zijn in alle spoor-, grond-, water- en wegenbouwprojecten. Met een nieuw Manifest waarbij we doorkijken naar 2030, is het een mooi moment om aandacht te besteden aan wat er op het moment allemaal speelt op dit vlak.

Aanmelden talkshow Nieuwspoort: Talkshow: Is uw openbare ruimte duurzaam & circulair? – Stadswerk
Aanmelden interactieve webinars: Deelsessies: Is onze openbare ruimte duurzaam & circulair? – Stadswerk

Informatie
Léon Dijk, afdeling duurzaamheid, adviseur en programmamanager ‘het goede voorbeeld’
Henk Groenendijk, PM&E, lid landelijke stuurgroep Green Deal Duurzaam GWW
Sanne Hieltjes, Stadsbeheer, bestuurslid Vereniging Stadswerk

Online Symposium: Is uw openbare ruimte duurzaam & circulair?

Datum:
22 juni 2021
Tijd:
Hele dag
Plaats:
Online

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud