Translate
HomeEvenementenOpen huis: bezoek een succesverhaal

Open huis: bezoek een succesverhaal

22 november 2019
Prins Alexander
Energiebesparing
Hoekwoning - Prinsenland_header

Op RotterdamEnergieBesparing.nl staan verschillende verhalen van Rotterdammers die met succes energiebesparende maatregelen hebben genomen in hun huis. Maar wat kun je daar zelf van leren? Op vrijdag 22 en zaterdag 30 november kun je een bezoekje brengen aan Walther in Prinsenland en Ed in IJsselmonde om hun succesverhalen van dichtbij te bekijken.

Walther en zijn vrouw wonen in een hoekwoning uit 1992 in Prinsenland. Ze besloten om allerlei maatregelen te nemen om energie te besparen, zoals nieuwe isolatie. Ook besloot het stel voor het resterende energieverbruik te kiezen voor duurzame energie. Walther: “We hebben op internet gekeken, veel gelezen en ook met andere mensen erover gepraat. Zo is er iemand van de Duurzaamheidswinkel bij ons thuis langsgekomen. Dit soort stappen hebben we genomen om steeds zekerder te zijn van de keuze die we uiteindelijk maakten.” Deze keuze viel uiteindelijk op een warmtepomp en zestien zonnepanelen.

 

Lager energieverbruik

“Wat ik merk is dat het energieverbruik duidelijk lager uitvalt dan voor de maatregelen”, vertelt Walther. “De grote vraag is of we echt op nul uitkomen. Maar we gebruiken geen gas meer, dus uiteindelijk besparen we op het totale energieverbruik. Daarnaast wonen we net zo comfortabel in ons huis als we altijd al deden.”

 
Hoe comfortabel woon je in een energiezuinig huis? Dat kun je vrijdag 22 november van 16.00 tot 17.00 uur zelf bekijken tijdens het Open Huis van Walther in Prinsenland.
 
Is het voor jou niet mogelijk om vrijdagmiddag naar Prinsenland te komen?
Je bent ook van harte welkom om op zaterdag 30 november van 10.30 tot 11.30 uur de duurzame woning van Ed in IJsselmonde te bezoeken. “Goede isolatie is de basis om verder te gaan uitbreiden. Zo kozen wij voor vloerverwarming met een warmtepomp”, beschrijft Ed. “Daarnaast heb ik de twee nieuwe uitbouwen volgeplaatst met twintig zonnepanelen. Ook vangen we regenwater op in een grote zak van 3000 liter. Dit is een behoorlijk deel van onze waterbehoefte voor bijvoorbeeld het toilet, de wasmachine en het sproeien van de tuin.”

Tijdens het open huis bij Walther en/of Ed kun je je ook inschrijven voor een gratis warmtescan voor je huis. Een warmtescan is een foto van de voorkant van de woning, waarop je precies kunt zien waar warmte het huis verlaat. Zo weet je of er een kier gedicht moet worden bij het kozijn of dat je het dak beter kunt isoleren. Hierdoor kun je heel gericht maatregelen treffen om een woning energiezuiniger te maken.

 

Wil jij op bezoek bij Walther en/of Ed én een gratis warmtescan ontvangen? Meld je aan: stuur een e-mail naar a.lelieveld@rotterdam.nl.

 

Open huis: bezoek een succesverhaal

Datum:
22 november 2019
Tijd:
16.00 - 17.00 uur
Plaats:
Prinsenland

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud