Opening huiskamer aardgasvrij Pendrecht in tropische sferen

13 februari 2020
Pendrecht
Aardgasvrije wijken
Pendrecht_huiskamer_kl-051052

De huiskamer aardgasvrij Pendrecht is geopend! Vele bewoners kwamen, nieuwsgierig geworden naar het nieuwe informatiecentrum aardgasvrij, naar de feestelijke opening op 13 februari.

Tijdens de opening gebeurde van alles in de bruisende huiskamer van aardgasvrij Pendrecht. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen, Wonen en Energietransitie Gebouwde Omgeving) en tv-kok Ramon Beuk kookten – op een elektrische inductiekookplaat – een heerlijke Surinaamse nasi. Daarbij kregen ze hulp van een aantal bewoners en leden van het wijkcomité. Bij de Bloesembar dronken bewoners en voorbijgangers heerlijke tropische alcoholvrije cocktails. De kinderen van de denktank gaven informatie, stonden de pers te woord en gingen natuurlijk op de foto met Ramon Beuk.

Pendrecht wordt in 2030 een aardgasvrije wijk. Voor bewoners is de energietransitie erg nieuw en zij hebben behoefte aan informatie over de overgang naar duurzame energie. Uit onderzoek blijkt dat bewoners graag een infopunt in de wijk hebben, waar ze informatie kunnen halen op momenten dat het hun uitkomt. Daarvoor is de huiskamer van aardgasvrij Pendrecht bedoeld.

De gemeente Rotterdam heeft voor deze huiskamer speciaal een pand uitgekozen op een centrale locatie in Pendrecht: Plein 1953. Deze ruimte is vervolgens omgetoverd tot gezellige huiskamer. Dit is voortaan dé plek voor alle informatie over de energietransitie en de aardgasvrije toekomst van Pendrecht. Ook kun je er samen activiteiten ondernemen en is de huiskamer een verzamelplek voor nieuwe duurzame initiatieven in de wijk en events, workshops, presentaties en acties. Verder is de huiskamer de thuisbasis voor de energiecoaches en de kinderdenktank.

Kom ook langs in de huiskamer van aardgasvrij Pendrecht!

Opening huiskamer aardgasvrij Pendrecht in tropische sferen

Datum:
13 februari 2020
Tijd:
van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur, op vrijdag tot 20.00 uur.
Plaats:
Plein 1953, 24-25, 3086 ED Rotterdam

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws over mobiliteit

Ga direct naar: