Translate
HomeEvenementenThemadag: ben jij al klaar voor aardgasvrij?

Themadag: ben jij al klaar voor aardgasvrij?

8 februari 2020
Rotterdam
Aardgasvrij
Blogging Tips LinkedIn Post Header

Rotterdam stapt van het aardgas af. De komende jaren schakelen we over op alternatieve energiebronnen voor bijvoorbeeld koken en verwarmen zonder aardgas. Maar is jouw huis al klaar voor een toekomst zonder aardgas? Laat je op zaterdag 8 februari voorlichten tijdens de gratis themadag ‘Aardgasvrij ready’ in de WoonWijzerWinkel.

Zo’n themadag is de ideale gelegenheid om je te laten informeren. Bekijk een korte presentatie door de WoonWijzerWinkel en haar partners. Daarin komt onder meer aan bod hoe je je kunt voorbereiden op een aardgasvrije toekomst. Welke maatregelen kun je zelf nemen waar je zeker geen spijt van krijgt?

 

Inkoopacties

Dit keer lanceert de WoonWijzerWinkel tijdens de themadag niet één, maar twee inkoopacties. Ga naar huis met een mooi aanbod voor twee onmisbare producten voor energiebewuste Rotterdammers: de duurzame 3-in-1 kraan van Quooker en de isolerende brievenbus van Homebox. Deze bedrijven zijn tijdens de themadag aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

 

Waarom van het gas af?

Er zijn belangrijke redenen om af te stappen van aardgas. Bij de verbranding ervan komt CO2 vrij. Daarnaast veroorzaakt aardgaswinning problemen, zoals bodemverzakking en aardbevingen in Groningen. Verder is het branden van een gaspit – open vuur in de keuken – niet zonder risico. Om deze en veel meer redenen heeft Rotterdam besloten om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn. Hier lees je er meer over.

 

Over de WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel helpt Rotterdammers als het officiële energieloket van uw gemeente. Hier kun je terecht voor onafhankelijke experts die je betrouwbaar en objectief advies kunnen geven over duurzaam wonen.

 
Kom je ook naar de themadag ‘aardgasvrij ready’?

Schrijf je in op woonwijzerwinkel.nl/themadagen.

 

Binnenkort organiseert de WoonWijzerWinkel ook de volgende themadagen:

   

Zaterdag 14 maart

Uw dak is geld waard
o.a. PV panelen, zonneboilers en groen dak

9:00 – 13:00 uur

Zaterdag 4 april

VvE dag
o.a. collectieve rookgasafvoeren

9:00 – 13:00 uur

Zaterdag 9 mei

Iedereen doet wat
o.a. quick wins en doe-het-zelf maatregelen

9:00 – 13:00 uur

Themadag: ben jij al klaar voor aardgasvrij?

Datum:
8 februari 2020
Tijd:
09.00 – 13.00 uur
Plaats:
WoonWijzerWinkel - Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer duurzaam nieuws

Ga direct naar:
Skip to content