Translate
HomeEvenementenTuindag bij het Energiehuis

Tuindag bij het Energiehuis

7 april 2022
Heindijk en omgeving
Energiebesparing
Tuindag

Wilt u weten hoe het is om in het groen te werken? Of bent u benieuwd hoe u uw tuin klimaatproof kan maken? Kom dan 7 april naar de Tuindag bij het Energiehuis. Zolang de voorraad strekt krijgen alle bezoekers een zakje met Rotterdamse zaden mee naar huis.

Bij het Energiehuis, Heindijk 350, liggen in de tuin, drie kleine velden. Op de Tuindag worden deze voor een deel ingericht. Iedere bezoeker kan dan een plantje in de grond zetten onder professionele begeleiding van medewerkers van Van Huizen Groen en Pameijer. Ze zijn deze dag aanwezig om in de praktijk te laten zien wat er zoal bij het vak van hovenier komt kijken, zoals snoeien, planten plaatsen en heggen knippen. Heeft u interesse om in het groen te werken, dan kunt u kennis komen maken met medewerkers van Van Huizen en van Herenbos. Door mee te helpen in de tuin, kunt u gelijk in praktijk zien of het iets voor u is. Verder is Yuverta (opleider in het groen) aanwezig om meer te vertellen over mogelijke opleidingstrajecten, zoals de derde leerweg en het branche certificaat.

De Tuindag is ook interessant voor bewoners die hun eigen tuin willen aanpassen op de veranderingen in het klimaat. U krijgt tips hoe u dit kunt doen. Bijvoorbeeld door een stoeptegel in uw tuin te vervangen door groen of door te zorgen voor schaduw. Ook kunt u vragen welke planten het goed doen in uw tuin.


Programma

De dag begint om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur. U kunt elk moment binnenlopen en vertrekken wanneer het u uitkomt.

  • 11:00 – 11:15 uur: Start Tuindag
  • 11:15 – 12:00 uur: Voorbereiden twee velden om planten te kunnen plaatsen
  • 12:00 – 15:45 uur: Activiteiten zoals planten plaatsen, heggen en bamboe knippen
  • 13:00 – 15:00 uur: mogelijke Speed Meet voor werkzoekenden met Van Huizen en Herenbos en informatie over opleidingen door Yuverta
  • 12:00 – 15:45 uur: Demonstratie vakvaardigheden groen
  • 15:45 – 16:00 uur: Afsluiting

Tuindag bij het Energiehuis

Datum:
7 april 2022
Tijd:
11:00 - 16:00
Plaats:
Energiehuis, Heindijk 350

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud