Translate
HomeNieuws100 miljoen voor duurzame ideeën van Rotterdamse bedrijven

100 miljoen voor duurzame ideeën van Rotterdamse bedrijven

Rotterdam
Wat wij doen
13232
1 december 2020
14 januari 2021

De gemeente Rotterdam stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor grote duurzame projecten in Rotterdam, zoals recyclen en opslag van energie. De 100 miljoen voor duurzame bedrijven komt uit het Energietransitiefonds, in het leven geroepen om de lokale energietransitie te versnellen.

Rotterdam wil met het fonds de uitstoot van CO2 verlagen, de luchtkwaliteit verbeteren en het gebruik van grondstoffen verminderen. Dat kan op veel verschillende manieren: van het recyclen van plastic tot het ontwikkelen van een infrastructuur voor waterstof, en van het elektrificeren van vervoer tot het grootschalig opslaan van energie. Daarnaast hoopt de stad sneller uit de coronacrisis te komen door te investeren in de energietransitie. Daar gaan de miljoenen uit dit nieuwe fonds aan bijdragen.

Hefboom

Het Energietransitiefonds werkt volgens wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) als een hefboom: “We helpen de Rotterdamse haven en industrie op weg naar een nieuw en duurzaam verdienmodel. Van olie en kolen naar groene waterstof en grootschalige windparken op de Noordzee. De energietransitie is de nieuwe motor van de Rotterdamse economie.”

Naast de 100 miljoen stelt de gemeente ook 30 miljoen euro uit het fonds beschikbaar voor leningen aan het mkb, VvE’s en particulieren. Zo kunnen ook mensen met een lager inkomen hun woning isoleren of zonnepanelen op hun dak leggen.

Rotterdam. Sterker door

Het Energietransitiefonds maakt deel uit van het gemeentelijke investeringsprogramma ‘Rotterdam. Sterker door’, dat de stad uit de economische crisis moet helpen.

Meer informatie

Het Energietransitiefonds is vanaf 1 december opengesteld voor Rotterdamse bedrijven en bedrijven van buiten Rotterdam die kunnen bijdragen aan de Rotterdamse energietransitie. Aanvragen kunnen hier worden gedaan. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content