Translate
HomeNieuws100 miljoen voor klimaattransitie

100 miljoen voor klimaattransitie

Rotterdam
Wat wij doen
Zonnepanelen op groot dak
11 oktober 2022
| Laatste update: 11 oktober 2022

‘De urgentie is hoog, versnellen noodzakelijk’

Het college van Rotterdam stelt een Duurzaamheidstransitiebudget (DTB) van 100 miljoen euro ter beschikking voor kansrijke projecten om de klimaattransitie te versnellen. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan projecten in de stad die CO2 reduceren. Wethouder Zeegers: ,,Het geld gaat naar uiteenlopende projecten: van maatregelen bedoeld om de energierekening betaalbaar te houden, het verminderen van grondstoffengebruik, tot aan grote innovatieve projecten in de haven met als doel de CO2-uitstoot in de lucht sterk verminderen. Het komt ten goede aan alle Rotterdammers. ”

Urgentie

Veel Rotterdammers maken zich zorgen over de klimaatverandering. Dat is niet verwonderlijk. De eerste effecten van een veranderend klimaat zijn al merkbaar. Regenbuien worden heftiger en het aantal periodes van hitte en droogte nemen toe. Samen met de stijgende energiekosten is dit een serieus probleem dat zich niet alleen in de verre toekomst afspeelt. Om opwarming van de aarde tegen te gaan moet CO2 uitstoot teruggedrongen worden. Wethouder Zeegers: ,,De wereld verandert, de urgentie is hoog en samen met de stad moeten we oplossingen vinden om de CO2 uitstoot te verminderen. Iedereen draagt zijn steentje bij. Of je nu de thermostaat lager draait of zonnepanelen aanschaft. We zijn allemaal verantwoordelijk. We moeten het samen doen.”

Hoe verder met DTB

De projecten uit het DTB leveren een bijdrage aan het verminderen van CO2 uitstoot door het terugdringen van fossiele brandstoffen zoals kolen en gas. Daarnaast dragen projecten bij aan het verminderen van het grondstoffengebruik, werkgelegenheid in de milieusector en het tegengaan van energiearmoede. Bij dit laatste denken we aan projecten gericht op energiebesparing. Goed voor het verminderen van de CO2 en ook goed voor de portemonnee. In november wordt het DTB besproken in de raad. Eind dit jaar wordt een besluit genomen over welke projecten de komende tijd geld krijgen vanuit het DTB. Vanaf januari 2023 kunnen we dan met concrete projecten in de stad aan de slag!

Hier kunt u meer informatie vinden (B&W berichten BIS (rotterdam.nl))

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud