Translate
HomeNieuwsAllereerste Rotterdamse ‘Ster in Circulair’ uitgereikt aan groene fietsenmaker

Allereerste Rotterdamse ‘Ster in Circulair’ uitgereikt aan groene fietsenmaker

Rotterdam
Circulair
Circulair Ster
23 november 2020
23 november 2020

Fietsenwinkel Steelrides op de Schiekade heeft de allereerste gouden ‘Ster in Circulair’ in ontvangst mogen nemen. De Ster in Circulair is een Rotterdamse prijs voor bedrijven die materialen hergebruiken en zo voor zo min mogelijk afval zorgen. Deze ondernemers zijn echte voorlopers en een voorbeeld in circulair ondernemen.

Rotterdam vindt hergebruik van oude producten belangrijk en wil een stad zonder afval worden. Uit onderzoek blijkt dat 10 procent van alle 54.000 Rotterdamse bedrijven al goed op weg zijn. Maar de meeste van deze duurzame bedrijven zijn vaak niet direct zichtbaar als ‘circulair bedrijf’. Daarom wil Rotterdam deze groene ondernemers in het zonnetje zetten.


Eerste ‘Ster in Circulair’ voor een duurzame fietsenmaker

De eerste gouden ster is vrijdag door wethouder Arno Bonte (duurzaamheid) overhandigd aan de groene fietsenmaker Steelrides. De fietsenmaker knapt oude fietsen op. Zo krijgt een oude fiets een tweede of misschien wel een derde leven. Naast vintage fietsen, repareren zij ook moderne racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen. Daarnaast hergebruiken zij ook onderdelen van andere oude fietsen, extra duurzaam!

Arno Bonte, wethouder: “Rotterdam wil een stad worden zonder afval, waarin alle materialen hergebruikt worden. Ik ben trots op alle Rotterdamse ondernemers die daarin voorop lopen.”


Wie nomineert u?

De Ster in Circulair is een nieuwe Rotterdamse prijs die elke twee maanden wordt uitgereikt aan een circulaire ondernemer. Iedere Rotterdammer kan een kandidaat voor de Ster in Circulair nomineren.

Bent u of kent u een ‘onbewuste’ circulaire ondernemer die uitblinkt in circulair? Laat het ons weten via info@rotterdamcirculair.nl met onderwerp ‘Ster in Circulair’. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en maakt elke twee maanden een nieuwe ster bekend.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content