Translate
HomeNieuwsAnderhalvemetersamenleving: ruimte voor fietsers en voetgangers

Anderhalvemetersamenleving: ruimte voor fietsers en voetgangers

Rotterdam
Mobiliteit
Anderhalvemetersamenleving ruimte voor fietsers en voetgangers_header
13 mei 2020
21 september 2020

Rotterdam bereidt zich voor op de zogeheten anderhalvemetersamenleving. Meer mensen lopen, fietsen of maken gebruik van het openbaar vervoer. De gemeente Rotterdam maakt daarom extra ruimte voor voetgangers en fietsers.

Vanwege de aangescherpte hygiëneregels hoeven voetgangers en fietsers bij een verkeerslicht voorlopig geen knop meer in te drukken. Weggebruikers herkennen dit aan speciale stickers bij de verkeerslichten. Ook staan op doorgaande routes de verkeerslichten langer op groen, waardoor er een betere doorstroming ontstaat. Mogelijk worden er parkeerplekken opgeheven om daadwerkelijk meer ruimte voor fietsers en voetgangers te kunnen realiseren.

Beter voor mens en milieu

Wist je dat je met twee dagen per week 7,5 kilometer fietsen al 200 kilo CO2-uitstoot bespaart ten opzichte van de auto? Beweging is heel gezond en daarnaast knapt de omgeving er dus ook van op als veel mensen de auto laten staan!

Input van Rotterdammers

De gemeente Rotterdam doet een oproep aan Rotterdammers om te melden waar krappe plekken zijn, waar het lastig is om 1.5 meter afstand te houden. Dergelijke knelpunten op de kaart aangeven kan via de website www.verkeersenquete.nl/v/anderhalvemeter.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content