Translate
HomeNieuwsBanenmarkt Pendrecht Aardgasvrij groot succes

Banenmarkt Pendrecht Aardgasvrij groot succes

Aardgasvrije wijken
Aardgasvrij
Foto: David Rozing 
06 -52 33 49 59 
info@davidrozing.nl
www.davidrozing.nl
13 juni 2024
| Laatste update: 13 juni 2024

Vrijdag 31 mei bezochten een kleine 100 werkzoekenden de Banenmarkt Pendrecht Aardgasvrij op Plein 1953. Aanwezig waren Stedin, Willems Vastgoedonderhoud, Feenstra, Bouw en Infra, Beroepentuin, Bouw en Infra, Constructif en Arbeidsmatchplatform.

Tim Versnel, wethouder Werk en Inkomen, kwam langs en sprak met bezoekers en werkgevers. “Deze banenmarkt is ontzettend hard nodig om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn in Rotterdam. Door de markt in de Huiskamer van Pendrecht te organiseren, werd de drempel om binnen te stappen verlaagd. En dat is belangrijk want voor het aardgasvrij maken van de woningen zijn veel mensen met verschillende expertises nodig. Rotterdammers die op zoek zijn naar een baan konden hier kijken of er werk voor ze is in deze cruciale sector. En als je geen ervaring hebt, is er de mogelijkheid om deze in de praktijk te leren.”

Interne opleiding

Alle deelnemende bedrijven hadden diverse vacatures binnen hun bedrijven. Zoals schilders, tegelzetters, in de isolatiebouw. Ook voor administratieve werkzaamheden worden mensen gezocht, zoals planners. Veel werkzoekenden lieten hun contactgegevens achter, zodat zij voor een vervolggesprek kunnen worden uitgenodigd. Alex Dam van Willems Vastgoedonderhoud, vindt het resultaat van deze banenmarkt heel positief. “Ik heb met een aantal gemotiveerde mensen gesproken. Die nodig ik zeker uit voor een vervolggesprek. Het voordeel van zo’n markt is dat je beter uit kunt leggen wat voor een bedrijf je bent en wat we zoeken in de kandidaten. Als je niet juiste opleiding hebt, kun je waarschijnlijk toch bij ons terecht. Wij bieden interne opleidingen aan. We zijn hier breed in de regio aan het werk. Dat scheelt voor onze kandidaten straks ook in reistijd.” Weet jij niet precies waar jij geschikt voor bent? Neem dan een kijkje in de Beroepentuin op: https://deberoepentuin.nl/rotterdam/. Hier kun je je gedurende twee weken in de praktijk kennismaken met een aantal beroepen en kun je kijken wat je het meeste aanspreekt.

Meer informatie

Wil je meer weten welke vacatures er bij die bedrijven open staan? Kijk dan op de websites van bovengenoemde bedrijven. Daar staan alle openstaande vacatures vermeld.

Energiefestival

De banenmarkt vormde het startschot voor het feestelijke Energiefestival. Van 31 mei tot en met 8 juni vonden in de Huiskamer op Plein 1953 diverse activiteiten plaats in het kader van energiebesparing en duurzaamheid.

Banenmarkt Pendrecht aardgasvrij, bezoekers
Foto: David Rozing

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud