Translate
HomeNieuwsBedrijven met duurzame ideeën? Subsidieronde 3 is van start!

Bedrijven met duurzame ideeën? Subsidieronde 3 is van start!

Rotterdam
Wat wij doen
LENS
4 augustus 2021
28 september 2021

Heeft u een bedrijf met een slimme en duurzame oplossing? Pak dan deze kans! Van 2 augustus tot en met 1 oktober 2021 kunnen nieuwe gegadigden zich inschrijven voor de derde subsidieronde van het programma Smart Energy Systems 2021. Bedrijven kunnen tot 100.000 euro aanvragen om hun innovatieve energie-oplossingen snel commercieel toepasbaar te maken. Inschrijven voor deze ronde kan via ondernemen010.nl/SES.

Rotterdam legt de lat hoog. We willen vooroplopen. Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt deel uit onze lange termijnstrategie. Met het Smart Energy Systems programma (SES2021) zorgen we ervoor dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt. Het zorgt ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Rotterdamse regio. Zo blijven we onszelf ontwikkelen als innovatieve stad en regio. Met SES2021 krijgen de geselecteerde bedrijven naast subsidie toegang tot een netwerk van partners en kennis.

Met SES2021 ondersteunt de gemeente Rotterdam, met een maximum van 100.000 euro, bedrijven met een haalbaarheidsonderzoek, experimentele ontwikkeling of een pilot van hun slimme plannen op dit gebied. Het kan ook een combinatie van experimentele ontwikkeling en haalbaarheid zijn. De subsidie kan ook Rotterdamse bedrijven ondersteunen in de doorontwikkeling van hun innovatie en businesscase richting bijvoorbeeld een volgende investeringsronde gericht op opschaling of uitrol van de innovatie. Ideeën die het meeste kans maken op financiële ondersteuning, zorgen voor maatschappelijke impact, hebben een sterke relatie met Rotterdam, zijn schaalbaar én financieel doordacht.

Tijdens de eerste twee subsidierondes heeft de gemeente Rotterdam uit twaalf innovaties geselecteerd. Zij zijn inmiddels gestart met innovaties in stad en haven. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content