Translate
HomeNieuwsBewoners kunnen meedenken over Nelson Mandelapark

Bewoners kunnen meedenken over Nelson Mandelapark

Rotterdam
Groen en Water
Impressie van park in Maashaven
15 februari 2022
17 februari 2022

In de Maashaven komt een groot park, het Nelson Mandelapark. Beweging, ontspanning en ontmoeting staan hier centraal. Bewoners kunnen in februari en maart meedenken over dit park.

Hoe komt het park eruit te zien?

Grote bomen, grasvelden en twee opvallend hoge heuvels met uitzicht over de Maashaven vormen het hart van het park. Aan de oostzijde komt een levendige stadsboulevard. Aan de westzijde komt horeca en zie je de schepen varen. Ook komt daar een vlonderpad, waar je twee keer per dag het stijgen en dalen van het water en de bijzondere natuur ervaart. Voor de Maassilo komt een waterplein waar kinderen kunnen spelen en dat ruimte biedt aan evenementen. En het goed bereikbare park zelf nodigt uit tot sport en spel.

Meedenken en meedoen

Mede op basis van de reacties van omwonenden in 2019 is een masterplan gemaakt. Hierin staan de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het park. Ook staat erin hoe het park eruit kan komen te zien. En wat je daar zou kunnen doen. De volgende stap is een programma van eisen. Dit wordt gebruikt om een gedetailleerd ontwerp te maken voor het park. De gemeente is daarom benieuwd naar de wensen van bewoners voor het Nelson Mandelapark. Wat willen zij graag doen in het park en wat is daarvoor nodig? Zij kunnen op verschillende manieren meedenken en meedoen:

1. Door snel en makkelijk hun mening te geven

2. Door deel te nemen aan de online bijeenkomst
Op dinsdag 8 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Hoor meer over de plannen en geef uw mening. Aanmelden kan hier.

3. Door langs te komen bij een inloopsessie in de buurt
Bekijk de maquette van het park en stel uw vragen:
• Dinsdag 22 februari van 15.00 tot 19.00 uur in Cultuurwerkplaats, Cillershoekstraat 1
• Woensdag 23 februari van 15.00 tot 19.00 uur bij House of Hope, Maashavenweg 10
• Donderdag 24 februari van 15.00 tot 19.00 uur bij Galerie Niffo, Pretorialaan 4B.


Wat gebeurt er met de inbreng?

Alle ideeën worden gebundeld in een reactiedocument. Dat gebruikt de gemeente om tot een programma van eisen te komen voor het ontwerp van het park. Momenteel wordt ook gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan. En start de gemeente dit jaar met het baggeren en dempen van een deel van de Maashaven. Naar verwachting kan de inrichting van het park in 2025 beginnen.

Waarom een park in de Maashaven?

In de wijken rond de Maashaven is een tekort aan openbaar groen en ruimte om te bewegen. Door de groei van Rotterdam-Zuid neemt de behoefte daaraan nog verder toe. Een park draagt bij aan ontspanning en tevredenheid over de woonomgeving én bevordert onderling contact. Ook heeft het een positieve invloed op de gezondheid. Het Nelson Mandelpark is een van de Stadsprojecten die tot doel hebben om groene en aantrekkelijke openbare ruimtes voor alle Rotterdammers te maken.

Meer weten over het Nelson Mandelapark? Kijk hier.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content