Translate
HomeNieuwsBurgemeester Aboutaleb in raad van bestuur The Resilient Cities Network

Burgemeester Aboutaleb in raad van bestuur The Resilient Cities Network

Rotterdam
Wat wij doen
Ahmed Aboutaleb
18 november 2020
18 november 2020

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is toegetreden tot de raad van bestuur van The Resilient Cities Network (RCN). Het wereldwijde netwerk zet zich in om steden weerbaar te maken tegen de sociale, economische en klimatologische uitdagingen van de 21e eeuw.

Aboutaleb vertelt verheugd te zijn om toe te treden tot de raad: “Steden staan vandaag de dag tegenover ongekende uitdagingen. Veerkracht is het sleutelwoord dat steden wereldwijd kan verenigen om samen te werken aan innovatieve oplossingen. Met de potentie om een betere wereld te creëren, voor nu en de generaties die nog volgen.”

Burgemeester Aboutaleb wordt geroemd om zijn visie en ervaring en is meer dan welkom in de raad, volgens Turner (voorzitter van de raad en burgemeester van Houston, Verenigde Staten). “We zijn ontzettend blij Aboutaleb te mogen verwelkomen. We kijken uit naar zijn vooruitstrevende inzichten, vooral op het gebied van inclusiviteit en economie. Twee thema’s die centraal staan in een veerkrachtige en weerbare wereld.”

The Resilient Cities Network

The Resilient Cities Network is het grootste stedelijke netwerk dat zich inzet voor stedelijke veerkracht wereldwijd. Het netwerk wordt gesteund door The Rockefeller Foundation. RCN richt zich in deze tijd met name op het herstellen van de effecten van de COVID-19-pandemie. Maar ook op diverse andere fysieke, sociale en economische stedelijke uitdagingen. Rotterdam is lid van het RCN via het programma Resilient Rotterdam.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content