Translate
HomeNieuwsCampagne “Wat loop je nou te stoken?!” tegen rookoverlast door BBQ

Campagne “Wat loop je nou te stoken?!” tegen rookoverlast door BBQ

Rotterdam
Wat wij doen
Header stookcampagne
20 juli 2021
6 september 2021

Met het zomerweer in aantocht, zetten veel mensen weer gezellig de BBQ aan. Maar niet iedereen is zich bewust van de nadelige effecten voor de luchtkwaliteit en gezondheid. Daarom start de gemeente deze week met de zomercampagne ‘Wat loop je nou te stoken?!’. In humoristische filmpjes geeft cabaretier Richard Groenendijk tips over buurvriendelijk stoken om rookoverlast te voorkomen.


Overlast voorkomen

In navolging op de wintercampagne, waarin het voorkomen van overlast door houtstook centraal stond, staat de zomercampagne “Wat loop je nou te stoken?!” in het teken van BBQ’s en het gebruik van vuurkorven.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid): “Barbecueën kan heel gezellig zijn, maar kan ook onbedoeld voor overlast zorgen. Daar vragen we in deze campagne aandacht voor. We geven tips hoe je de rookontwikkeling zo veel mogelijk kan beperken. En op windstille dagen adviseren we om de barbecue of vuurkorf helemaal uit te laten.”


Richard Groenendijk

In diverse filmpjes laat cabaretier Richard Groenendijk met een flinke dosis humor zien welke overlast BBQ-rook kan veroorzaken. Met praktische tips kan overlast in veel gevallen vaak al goed worden voorkomen. Bijvoorbeeld de tip om eerst de stookwijzer te checken voordat je de BBQ aansteekt. Bij ongunstig weer blijft de rook namelijk hangen en zorgt voor overlast voor de buren. Of de tip om gebruik te maken van een elektrisch starter, bruine blokjes, of een zak kokosbriketten.


Rotterdams Pakkie

Speciaal voor de momenten dat er beter niet buiten gestookt kan, zien we de cabaretier in het Rotterdamse Pakkie. Een groene oversized hoodie die de Rotterdammer warm houdt op frisse zomeravonden. Het Pakkie is van gerecycled materiaal en is geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Alle tips om verantwoord te stoken zijn hier te vinden.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content