Translate
HomeNieuwsAmbitieuze Rotterdammer? Doe mee met Citylab010!

Ambitieuze Rotterdammer? Doe mee met Citylab010!

Rotterdam
Wat wij doen
Ondernemers
1 maart 2022
1 maart 2022

Bent u een ambitieuze Rotterdammer? Doe dan mee met Citylab010! Citylab010 ondersteunt en stimuleert de energie van ambitieuze Rotterdammers zodat hun dromen voor de stad werkelijkheid worden. Voor het achtste jaar zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is er ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor kansrijke initiatieven.

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken): “Elk jaar opnieuw maken de dromen en ideeën van Rotterdammers de stad een beetje mooier, dankzij CityLab010. Of je nou een idee hebt om anderen uit de brand te helpen, te inspireren of aan het denken te zetten. Of een plan dat leven in de brouwerij brengt, werk creëert of Rotterdam groener maakt – je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt kans om je droom werkelijkheid te maken. Dus heb je een goed idee? Schroom niet en dien het in.”

CityLab010 is op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op onder andere het gebied van duurzaamheid, circulariteit, werkgelegenheid, armoedebestrijding en digitalisering. Maar ook naar vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die nu spelen in Rotterdam.

Deel uw plan

Heeft u een goed idee? Zorg dat u een globale omschrijving hebt van uw projectplan en schrijf u dan uiterlijk maandag 25 april in. Na uw inschrijving neemt een coach van de gemeente Rotterdam contact met u op om te bespreken welke stappen nodig zijn om tot een stevig plan te komen.

Naast de gemeente zijn er ook professionele partners aangesloten bij CityLab010. Deze staan voor u klaar om uw plan naar een nog hoger niveau te tillen. Denk hierbij aan het budget, de financiering, je verdienmodel, vergunningen en marketing. Deze partners geven niet alleen advies maar ook workshops waar u kosteloos gebruik van kan maken.


Visie

Met CityLab010 maakt het college zijn visie op innovatie en burgerkracht duidelijk: vernieuwing uit de stad komt het beste op gang als de overheid ruimte creëert, mensen verbindt en initiatieven faciliteert. Door maatschappelijke vraagstukken aan Rotterdammers voor te leggen en een innovatiebudget beschikbaar te stellen wordt Rotterdam hét maatschappelijk laboratorium van Nederland. Het college maakt het zo mogelijk te experimenteren met nieuwe vormen van samenwerking tussen gemeente, bewoners, (sociaal) ondernemers, organisaties en andere partijen in de stad.

Heeft u een idee? Ziet u de kans? Pak de ruimte en ga ervoor!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content