Translate
HomeNieuwsClimathon Rotterdam: denk mee over een waterproef Prins Alexander

Climathon Rotterdam: denk mee over een waterproef Prins Alexander

Prins Alexander
Groen en regenwater
Climathon
11 november 2020
11 november 2020

De inwoners van Prins Alexander weten het; als er een hoosbui valt, is de kans op wateroverlast groot. Daarom worden de bewoners van Prins Alexander digitaal uitgenodigd om tijdens de Climathon aanstaande vrijdag en zaterdag mee te denken over oplossingen tegen wateroverlast.

De gemeente Rotterdam bedenkt graag samen met de bewoners van Prins Alexander vernieuwende oplossingen voor lokale watervraagstukken. Want bewoners weten als geen ander hoe dingen er bij hen in de wijk aan toe gaan. Daarom wordt er dit weekend een digitale Climathon georganiseerd. Tijdens verschillende online bijeenkomsten komen onderwerp aan bod zoals: het opslaan van (regen)water zodat straten en huizen niet blank komen te staan en hoe speeltuin Het Lage Land kan bijdragen aan waterbewustzijn.

Aanmelden

De mooiste ideeën ontstaan door mensen samen te brengen en samen na te denken over de plannen voor de toekomst. Dat is precies wat er gaat gebeuren tijdens de aankomende Climathon. 

De Climathon wordt online gehouden op vrijdag 13 november met presentaties en interviews (15:00-16:30 uur) en op zaterdag 14 november werksessies met bewoners, experts en ontwerpers (14:00-17:00 uur). Deelname is gratis.

Meer informatie over de Climathon Rotterdam lees je op deze site. Hier kunt u zich ook aanmelden. 

Waterproef

De aanstaande Climathon is onderdeel van ‘Waterproef’, dat is een programma voor Rotterdam Prins Alexander waarin de gemeente Rotterdam samen aan de slag gaat met de wateropgave (of watervraagstuk) voor ons woon- en leefgebied. Een actieprogramma om de woonomgeving toekomstbestendig in te richten, met praktische oplossingen voor uw huis, balkon of tuin en misschien wel samen met uw buren voor de straat en uw buurt. Waterproef start in november 2020 met de online Climathon, waarvan wij met de resultaten in 2021 samen aan de slag gaan.

Climathon Rotterdam wordt georganiseerd door The Patching Zone en Hart voor Prins Alexander. Climathon is een programma van EIT Climate-KIC Benelux en wordt ondersteund door Gebied Prins Alexander en Next Generation Woonwijk (Woonstad en Gemeente Rotterdam). Het programma komt tot stand in samenwerking met Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Rotterdams Weerwoord, Studio ArchitectuurMAKEN, Waterleider en Studio Bas Sala.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content