Translate
HomeNieuwsRotterdamse primeur: container op accu

Rotterdamse primeur: container op accu

Rotterdam
Wat wij doen
Perscontainer
19 september 2022
| Laatste update: 19 september 2022

Een container die het afval meteen samenperst en daarbij gebruikmaakt van elektriciteit uit een batterij. Dat is een wereldwijde primeur, voor en door Rotterdam ontwikkeld.

De stad heeft al verschillende perscontainers. Ze persen direct het afval dat erin wordt gegooid samen, zodat de container veel minder snel vol raakt. De perscontainers gebruiken veel stroom. Daarom staan ze vaak op milieuparken, aan een stekker met krachtstroom. 


Beter voor het milieu

Nu is er een perscontainer ontworpen die werkt op een accu. Speciaal voor en door Rotterdam. Daardoor hoeft hij geen vaste plaats meer te hebben. Hij kan dicht bij de plek gezet worden waar de veegmachines aan het werk zijn. Die hoeven dan minder vaak heen en weer te rijden. Dat is efficiënter én beter voor het milieu. Ideaal voor momenten waarop er veel afval tegelijk opgeveegd moet worden, zoals bij de Wereldhavendagen, de marathon en het bladseizoen. De veegmachines kunnen ter plekke hun vuil in de elektrische perscontainer storten.


Niet in gewone container

Zou je hier niet ook een ‘gewone’ open container voor kunnen gebruiken? Die voldoet niet echt, geeft de gemeente aan. Want een veegmachine kan daarin zijn afval niet goed storten, het afval kan eruit waaien en het gaat vaak stinken. Ook zien sommige bewoners het als een ideale stortplaats voor grofvuil. Vandaar het idee van een perscontainer met een mechanische klep. 


Steeds schoner wagenpark

De gemeente Rotterdam streeft naar een stad met schone lucht en wil zelf het goede voorbeeld geven door schoner en geruislozer te werken. Daarom komen er steeds meer wagens en machines die geen vuile lucht uitstoten. De batterij-elektrische perscontainer is de nieuwste aanwinst. Een apparaat dat nog niet bestond en speciaal voor en door Rotterdam is gemaakt.

Meer informatie op de pagina over Vervoer en materieel.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud