Translate
HomeNieuwsDé duurzame pakketontzorger Parcls opent deuren in Rotterdam

Dé duurzame pakketontzorger Parcls opent deuren in Rotterdam

Rotterdam
Mobiliteit
Parcls Rotterdam
16 maart 2022
16 maart 2022

Pakketservice Parcls opent eerste buurtpakketpunt in Rotterdam. Online bestellingen van verschillende pakketbezorgers kun je bij Parcls gebundeld afhalen of per elektrische bakfiets thuisbezorgd krijgen. Daarmee is het bedrijf het duurzame alternatief voor het groeiend aantal pakketjes dat nu, vaak nog in aparte ritten en per dieselbus, aan huis wordt bezorgd.

Het aantal pakketjes groeit met 6-10% per jaar. In plaats van aan huis bezorgd, worden de pakketten bij Parcls op het servicepunt gebundeld. Particulieren en bedrijven kunnen hun pakketten zelf ophalen of via schoon vervoer thuisbezorgd krijgen. Bij een retourzending kan het pakket ook weer door Parcls emissievrij worden opgehaald.


CO2-besparing

Hiermee worden zo’n 30% van vervuilende ritjes in de stad bespaard. “De CO₂-uitstoot is ongeveer 0,13 kg per pakket bij afhalen. Wij gaan richting de 500 pakketten per dag, per winkel. Dat levert een besparing van ongeveer 250 autokilometers en een CO2-besparing van 60kg per dag, per winkel op”, vertelt CEO Marlies van Lohuizen.


Eerste vestiging in Rotterdam

Zes jaar na de opening van de eerste vestiging in Amsterdam opent de pakketservice haar deuren in de Schilderstraat in Rotterdam, in het verlengde van de Witte de Withstraat. Het bedrijf werkt toe naar 100 winkels in Nederland.


Subsidie LabZES

Gemeente Rotterdam steunt dit initiatief met de subsidie LabZES. Ook aan de slag met slimme of schone logistiek? Bekijk de subsidieregeling of vraag een gratis adviesgesprek aan. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content