Translate
HomeNieuwsGoed nieuws: de TegelTaxi gaat vanaf vandaag weer rijden!

Goed nieuws: de TegelTaxi gaat vanaf vandaag weer rijden!

Rotterdam
Groen en Water
aanleg geveltuinen
19 april 2022
19 april 2022

Wat doet u met straattegels die u overhoudt als u een geveltuintje aanlegt of tegels in uw tuin door groen vervangt? Kunt u ze zelf niet (her)gebruiken, dan kunt u ze meegeven met de gratis Tegeltaxi. Dit is een gemeentelijke ophaalservice voor gewipte straattegels. In elke wijk van Rotterdam haalt de gemeente de tegels eens per maand op maandag op.

Het klimaat verandert. Steeds heftigere buien en langdurige hitte wisselen elkaar af. Tegels vervangen door groen is goed voor onze leefomgeving, het klimaat en de natuur. Groen vermindert de kans op wateroverlast en het zorgt voor verkoeling in de zomer. Meer groen is ook goed voor allerlei dieren, vogels en insecten. Uw bijdrage is daarom belangrijk. Bijvoorbeeld door een geveltuin aan te leggen of door (een deel van) de verharding in je tuin te vervangen door groen.


Een afspraken maken

Wilt u van de ophaalservice gebruikmaken, vul dan het formulier in. Dit kan tot 16.00 uur op de zondag voor de ophaaldag in uw wijk. De tegels mag u vanaf zondag 16.00 uur neerleggen:

  • Op de hoek van de stoep
  • Aan de openbare weg
  • Niet naast auto’s of lantaarnpalen

Op een plek waar een kleine vrachtwagen bij kan, bijvoorbeeld op een straathoek. De Tegeltaxi rijdt tot en met eind oktober. Zand kunt u afleveren bij een milieupark bij u in de buurt.

Tegeltegels

NK Tegelwippen

Rotterdam doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen en elke tegel telt. Vergeet daarom niet uw gewipte tegels aan te melden op de website van het NK Tegelwippen. Maakt u gebruik van de tegeltaxi? Dan hoeft u zelf niet door te geven hoeveel tegels u gewipt heeft. Dit doen wij voor u.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content