Translate
HomeNieuwsEerste bomen geplant op voorplein Depot Boijmans

Eerste bomen geplant op voorplein Depot Boijmans

Rotterdam
Groen en regenwater
Museumpark_boom-053517
8 maart 2021
8 maart 2021

De komst van Depot Boijmans Van Beuningen is voor de gemeente Rotterdam een mooie aanleiding om de buitenruimte in en rond het Museumpark te vergroenen. Met het planten van de eerste 17 bomen deze week op het voorplein van het depot wordt een eerste deel van de nieuwe buitenruimte langzaamaan zichtbaar. In totaal komen er 75 grote nieuwe bomen bij in het gebied. Het gaat om meerstammige Berken (Betula) en Oostenrijkse dennen (Pinus Nigra) van circa 15 meter hoog.

Wethouder Bert Wijbenga (buitenruimte): “Deze prachtige bomen in dit gebied staan er nog maar net maar lijken er al tijden te staan en horen hier al helemaal thuis. Geen plekje in de stad waar we gaan bouwen of verbouwen ontkomt aan een groene toevoeging. Met het programma Rotterdam gaat voor groen komt er minstens 20 hectare extra groen in de stad”.

Museum Boijmans Van Beuningen, directeur Ina Klaassen: “Vanuit het museum kijken we uit naar een groen en verbonden Museumpark en een voortzetting van de harmonieuze relatie en samenwerking met al onze buren. De bomen die hun weerspiegeling vinden in het depot en tegelijkertijd kwetsbare kinderen afschermen, dragen daar mooi aan bij.”

Lid van Raad van Bestuur Erasmus MC, Joke Boonstra: “We zijn goede buren van elkaar in Hoboken en blij met de extra bomen naast ons ziekenhuis. Daarnaast zijn we trots dat we op een aantal kunstwerken van Boijmans mogen passen. Die bieden troost aan onze patiënten en bezoekers.”


Wat gaat er nog meer veranderen de komende twee jaar?
  • Naast de 75 bomen komt er op het voorplein van het depot veel groen in nieuwe plantvakken (met zitplaatsen langs de randen) en wordt de huidige bestrating vervangen door donkergrijs natuursteen.
  • De vijvers bij Het Nieuwe Instituut krijgen een veel groenere inrichting. Er komt een wandelvlonder over de vijver en onder de vijver komt een opslag waar bij veel regen het water in kan worden opgeslagen. Dat kan gebruikt worden om de waterkwaliteit in de vijvers te verbeteren.
  • De oostkant van de straat Museumpark en de gehele Jongkindstraat krijgen een opknapbeurt. De definitieve herinrichting van de straat Museumpark wordt pas enkele jaren later aangebracht. Dat heeft te maken met de werkzaamheden voor de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen.
  • Vanaf oktober 2021 tot juni 2022 krijgt het evenementendek een nieuwe inrichting door een combinatie van een nieuwe bovenlaag en veel groen. Zo wordt het een plek voor zowel festivals als een plek om te recreëren buiten de evenementen om.

Het gebied rond het Museumpark wordt hiermee de komende twee jaar getransformeerd tot een modern, groen en prettig stukje Rotterdam met volop ruimte voor voetgangers en fietsers.
www.rotterdam.nl/vergroeningmuseumpark

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content