Translate
HomeNieuwsEerste Klimaatcafé bomvol innovatie

Eerste Klimaatcafé bomvol innovatie

Rotterdam
Wat wij doen
Klimaatcafé
15 september 2021
15 september 2021

Van duurzame douchesystemen tot een vloer gemaakt van plastic afval uit de Maas. Het eerste Klimaatcafé van het Rotterdams Klimaatakkoord stond afgelopen donderdag geheel in het teken van nieuwe ideeën van (startende) ondernemers. Deze duurzame Willy Wortels dragen met hun duurzame innovaties bij aan een schone toekomst.

Via de oproep van het Rotterdams Klimaatakkoord werden vier ondernemers geselecteerd. Zij presenteerden tijdens het side event van Recharge Earth op 9 september in Ahoy hun idee voor een groep bedrijven en instellingen in het Klimaatcafé. Een panel bestaande uit klimaatwethouder Arno Bonte, Amelie Veenstra (directeur beleid bij Holland Solar) en Karen de Lathouder (VP Refining bij BP) reflecteerden op de pitches. Tijdens de borrel werd uiteraard nagepraat met de bedrijven van de Klimaattafels in de zaal. Misschien wel de start van een nieuwe klimaatdeal?


Rotterdams Klimaatakkoord

In 2019 stelden meer dan 100 Rotterdamse bedrijven, instellingen en overheden gezamenlijk het Rotterdams Klimaatakkoord op. Het Rotterdams Klimaatakkoord bestaat uit vijf klimaattafels die gezamenlijk al meer dan 50 klimaatdeals hebben gesloten met concrete maatregelen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van Rotterdam.


Recharge Earth

Recharge Earth 2021: twee dagen denken, doen en samen bouwen aan een nieuwe energietoekomst. Tijdens plenaire sessies spraken we over haalbaarheid, betaalbaarheid, draagvlak en kansen. Studenten bogen zich tijdens een hackathon over energie-oplossingen van morgen. En tijdens break-out sessies werd ingegaan op concrete mogelijkheden. Maanden waren de deuren van Rotterdam Ahoy gesloten, nu stropen we de mouwen op, in het convention centre, en daarbuiten, op weg naar een schone energietoekomst!


Urgentie

Die schone toekomst komt er, dat is duidelijk. De gemene deler bij Recharge Earth en het Klimaatcafé? Het gevoel van urgentie. In de woorden van Arno Bonte, klimaatwethouder Rotterdam: “Het belangrijkste is dat iedereen zich realiseert dat er geen tijd te verliezen is.”

Lees meer op: www.RotterdamsKlimaatakkoord.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content