Translate
HomeNieuwsEerste woningen in Heindijk over op het warmtenet

Eerste woningen in Heindijk over op het warmtenet

Heindijk en omgeving
Aardgasvrije wijken
Heindijk van het gas af
28 november 2022
| Laatste update: 28 november 2022
Gisterenmiddag vond in Heindijk, nabij het Energiehuis, een viering plaats ter ere van de aansluiting van de eerste woningen op het warmtenet. Wethouder Chantal Zeegers draaide samen met Alexander van Ofwegen (directeur Vattenfall) en Arthur Oerlemans (directeur Woonbron) op symbolische wijze de grote gaskraan dicht. Het feestje waarop ook een brassband vol passie door de wijk liep, werd bijgewoond door de betrokken partijen en bewoners uit de buurt.

De werkzaamheden voor de transitie naar een aardgasvrije Heindijk startten in september 2021. Heindijk e.o. is een van de zes gebiedsaanpakken waar deze transitie als eerste plaatsvindt. Nu, ruim een jaar later, zijn de eerste 18 woningen over op het warmtenet. En dat is een mijlpaal die gevierd moet worden met alle betrokkenen.

Aanleg warmtenet
Het feestje in Heindijk wordt onder het genot van warme koffie en verse poffertjes gevierd met de betrokken partijen zoals Vattenfall, Woonbron en Stedin. En met de bewoners van de wijk, die het afgelopen jaar veel geduld en begrip toonden voor de werkzaamheden in de straat. ‘Een heidens karwei om zover te komen’ noemt wethouder Zeegers het tijdens haar toespraak. ‘Maar de manier waarop het gebeurt is heel mooi, zo voortvarend! Het gaat allemaal goed komen. Ik ben er trots op dat wij met dit project in Heindijk een koploper zijn in Nederland’.

De bedoeling is dat alle woningen die meedoen met de transitie, eind 2023 daadwerkelijk aardgasvrij zijn.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud