Translate
HomeNieuwsLeen een elektrische bakfiets om uw afval weg te brengen

Leen een elektrische bakfiets om uw afval weg te brengen

Rotterdam
Mobiliteit
Elektrische bakfiets
1 juni 2022
| Laatste update: 1 juni 2022

Het is nu voor Rotterdammers mogelijk gratis een elektrische bakfiets of aanhangwagen te lenen om afval, grofvuil, groot tuinafval of bruikbare tweedehandsspullen naar een milieupark te brengen. Op deze manier wil de gemeente Rotterdam het makkelijker maken voor bewoners om spullen naar één van de 7 milieuparken te brengen.

Met deze proef wil de gemeente onderzoeken of het uitlenen van vervoersmiddelen Rotterdammers stimuleert om groot afval en bruikbare spullen naar een milieupark te brengen. Maar ook of het logistiek goed is te organiseren. De proef duurt tot eind oktober. Daarna bekijkt de gemeente of de bakfietsen en aanhangwagens blijvend geleend kunnen worden en of we het gebruik kunnen verbeteren in 2023.


Beter scheiden

Afval bevat veel waardevolle materialen die opnieuw te gebruiken zijn. Als bewoners spullen naar een milieupark brengen en het daar in de juiste bakken doen, kunnen die worden gerecycled. De verschillende verwerkingsbedrijven maken er iets nieuws van. Zoals compost voor planten, printpapier, shampooflessen of poetslappen. Dit is goed voor het milieu. Er hoeft minder afval verbrand te worden en er gaan minder grondstoffen verloren.


Aanhangwagen of bakfiets lenen

Bewoners kunnen online een bakfiets of aanhangwagen reserveren en deze voor een dagdeel gebruiken. Aanhangwagens kunnen geleend worden op milieuparken Charlois, Delfshaven en Prins Alexander tijdens openingstijden van de milieuparken.

Op 3 milieuparken kunt u een aanhangwagen ophalen:

Op de volgende locaties kunt u een elektrische bakfiets ophalen:

Meer informatie over het lenen van een aanhangwagen of een elektrische bakfiets vindt u op deze pagina.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud