Translate
HomeNieuwsVeilige e-bike parkeerplekken bij Hoekse strand

Veilige e-bike parkeerplekken bij Hoekse strand

Rotterdam
Mobiliteit
HAVN hoek van holland
8 augustus 2022
| Laatste update: 9 augustus 2022

De metro naar Hoek van Holland laat nog even op zich wachten, maar voor alle e-bikers is er wel iets unieks. Hoek van Holland heeft de allereerste HAVN’s geplaatst als proef. Dit is een innovatieve manier om uw elektrische fiets te parkeren. Als u de stekker meeneemt, kan de fiets ook gelijk opgeladen worden voor de terugweg.

Zeven HAVN’s zijn geplaatst op de P+R Badweg en nemen één autoparkeerplaats in beslag. Iedere HAVN beschikt over een locker en oplaadservice en is daarom veilig en comfortabel voor strandgangers. In Nederland is deze eerste proefopstelling voorlopig gratis. Deze versie van de e-stalling is nog niet aangesloten op een netwerk waardoor fietsers niets hoeven te betalen voor de HAVN in Hoek van Holland.


Duurzaamheid 

De HAVN is een product in ontwikkeling. De gemeente Rotterdam werkt hiervoor samen met Mobility Lab. Dit is een partij die bemiddelt tussen ondernemers en overheid om interessante ontwikkelingen in de praktijd te testen. Deze proef draagt bij aan het doel om de mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen door de auto te laten staan en de fiets te pakken.


Hoe het werkt

1. Zoek hier de HAVN locatie
2. Scan de QR code van de HAVN, log in en open de box.
3. Parkeer de fiets, berg uw spullen in de locker of laadt eventueel uw fiets op.
4. Sluit de box handmatig met een (eigen) slot, zie onderstaande afbeeldingen. In de toekomst wordt dit gedaan met een code/app.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud