Translate
HomeNieuwsStadsbus omgebouwd naar een elektrische touringcar

Stadsbus omgebouwd naar een elektrische touringcar

Rotterdam
Mobiliteit
Dimitri Hakke_whKarremans
9 februari 2023
| Laatste update: 9 februari 2023

Rotterdam zet een belangrijke stap in uitstootvrij excursievervoer. Buzz010 mag nu de leerlingen vervoeren met een elektrische touringcar. Dit is de eerste elektrische touringcar in Nederland. Vandaag wordt de bus op feestelijke wijze gepresenteerd bij het Wereldmuseum. 

Buzz010 is een stichting die leerlingen vervoert naar allerlei leuke, educatie bestemmingen in Rotterdam. De nieuwe elektrische touringcar draagt bij om in 2050 een klimaat neutrale stad te zijn. Een bestaande stadsbus is voor Buzz010 omgebouwd naar een elektrische touringcar. 

Wethouder Vincent Karremans (Mobiliteit): “We zoeken in Rotterdam actief de samenwerking met ondernemingen om van fossiel naar elektrisch vervoer over te gaan. Vooral voor grote voertuigen is dat technisch gezien vaak niet zo eenvoudig. De touringcar van Buzz010 was een reguliere stadsbus die nu is omgebouwd tot elektrische touringcar. Een slimme oplossing! De kinderen kunnen nu op een duurzame manier er op uit. Fijn voor hen en voor de stad.”


Rotterdamse partijen

Leverancier van de bus, Nooteboom Tours, wilde al langere tijd hun vloot verduurzamen. Bas Woudstra (voorzitter Buzz010): “Verduurzaming van de stad is een belangrijk thema en zeker als het om vervoer van kinderen gaat, daarom willen we er als Buzz010 voor zorgen dat dat op een groene manier gebeurt. Daarnaast biedt de bus mooie educatiemogelijkheden om leerlingen iets bij te brengen over duurzaamheid en is de bus een goed voorbeeld van wat Rotterdamse partijen samen kunnen bereiken.”  

De elektrische touringcar is mogelijk gemaakt door een samenwerking van Buzz010, Stichting De Verre Bergen, gemeente Rotterdam, Nooteboom Tours en Shell.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud