Translate
HomeNieuwsExtra energietoeslag voor Rotterdammers met lage inkomens

Extra energietoeslag voor Rotterdammers met lage inkomens

Rotterdam
Energiebesparing
Thermostaat
2 mei 2022
13 september 2022

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen vanaf vandaag, maandag 2 mei, een energietoeslag van € 800 euro bij de gemeente Rotterdam aanvragen.

De energietoeslag is bedoeld voor Rotterdamse huishoudens met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum. Hoeveel 140% van het sociaal minimum is, hangt af van uw situatie. Bij de aanvraag geeft u het inkomen op dat u in januari 2022 had. Daarnaast is een voorwaarde dat u op het moment van de aanvraag in Rotterdam woont.

De energietoeslag wordt één keer per huishouden uitgekeerd. U kunt geen energietoeslag aanvragen voor uw bedrijfs- of werklocatie.


Toeslag aanvragen 

Heeft u in januari 2022 een inkomen tot 140% van het sociaal minimuminkomen? Dan kunt u vanaf maandag 2 mei de energietoeslag van 800 euro zelf aanvragen, via de pagina Energietoeslag. U heeft hiervoor een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD, vraag dit dan aan.

Ontving u in januari 2022 een uitkering van de gemeente Rotterdam? Dan hoeft u niets te doen. Het bedrag van 800 euro is al op uw rekening gestort. U heeft hierover een brief ontvangen.


Hulp bij aanvragen

Wilt u langskomen voor hulp bij het aanvragen van de energietoeslag? Ga dan naar één van de locaties die u vindt op de plattegrond.

Heeft u een laag inkomen en maakt u zich zorgen over geld?

De gemeente kan u helpen. Ga naar de Extraatje-010.

Meer informatie over de energietoeslag en de voorwaarden vindt u op Energietoeslag voor lage inkomens.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content