Translate
HomeNieuwsEnergietransitiefonds Rotterdam investeert in plasticrecycler

Energietransitiefonds Rotterdam investeert in plasticrecycler

Rotterdam
Wat wij doen
Umnicorp
20 december 2021
20 december 2021

Het Rotterdamse Energietransitiefonds investeert samen met InvestNL voor 15 miljoen in een plasticrecycler in de Rotterdamse Merwe-Vierhavens (M4H). De fabriek, gespecialiseerd in hoogwaardige plasticrecycling, wordt in 2022 gebouwd door de Urban Mining Corp. Met behulp van innovatieve recyclingtechnologie gaat plastic afval daar getransformeerd worden tot hoogwaardige grondstof voor plasticproducenten.

“Jaarlijks verdwijnt er voor miljoenen tonnen aan plastic in verbrandingsovens, dat is doodzonde”, zegt Arno Bonte, de Rotterdamse wethouder van Duurzaamheid. “Daarom investeren we als gemeente graag in deze recyclefabriek. Met deze hoogwaardige recycling voorkomen we het verspillen van plastic afval en besparen we duizenden tonnen aan CO2. Dat helpt ons in het halen van onze klimaatdoelen en bij het vormgeven van een circulaire economie in Rotterdam.”

 

Om deze inhoud te bekijken is het nodig om alle cookies te accepteren.


Flinke CO2-winst

Umincorp heeft een speciaal sorteertechniek ontwikkeld om het recyclen van plastic te realiseren. Een innovatie die een flinke CO2-winst oplevert van duizenden ton CO2 per jaar. Dankzij de MDS-sorteringtechnologie van Umincorp gaat minder plastic de verbrandingsoven in en wordt er meer plastic van hogere kwaliteit gewonnen uit huisafval.

Jaap Vandehoek, medeoprichter Umincorp: ‘Onze technologie is inmiddels bewezen en biedt alle kansen om de recyclingmarkt daadwerkelijk op te schudden. We laten zien dat het anders kan. Opschaling stelt ons in staat onze impact te vergroten en een cruciale bijdrage te leveren aan de uitdagingen op het gebied van recycling. De investering bewijst het vertrouwen in onze aanpak van plastic recycling en helpt ons de volgende stap te zetten in de uitrol in Nederland en daarbuiten.’


Energietransitiefonds Rotterdam

6 miljoen euro van de totale investering in de Rotterdamse recyclingfabriek komt uit het Energietransitiefonds Rotterdam. Het Energietransitiefonds Rotterdam is opgericht door de gemeente Rotterdam en geeft leningen aan duurzame investeringen van bedrijven, bewoners en organisaties in Rotterdam. Deze investeringen moeten de uitstoot van CO2 verminderen, woningen en bedrijfspanden verduurzamen en verbeteren, de luchtkwaliteit verbeteren of het gebruik van fossiele grondstoffen verminderen Het fonds bevat in totaal 100 miljoen euro voor duurzame investeringen en 30 miljoen euro voor duurzaamheidsleningen aan kleinere bedrijven, organisaties, VvE’s en particulieren.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content