Translate
HomeNieuwsAanbesteding warmteleverancier

Aanbesteding warmteleverancier

Prinsenland / Het Lage Land
Aardgasvrije wijken
3315
2 juni 2022
| Laatste update: 30 november 2022
De gemeente Rotterdam werkt aan het aardgasvrij maken van de wijk Prinsenland-Het Lage Land. We werken hierin samen met de gemeente Capelle aan den IJssel en de twee woningcorporaties Havensteder en Woonstad Rotterdam.

Aanbesteding

Begin 2021 konden warmteleveranciers die stadsverwarming willen leveren in Prinsenland en Het Lage Land zich aanmelden. Eneco en Ennatuurlijk hebben zich daarvoor aangemeld. Sinds vorig jaar zijn wij in gesprek met deze twee partijen om tot het beste aanbod te komen voor stadverwarming.

Positie Ennatuurlijk

Het werd snel duidelijk dat Ennatuurlijk geen concurrerend aanbod kon indienen. Ennatuurlijk heeft geen eigen stadsverwarming/netwerk in de Rotterdamse regio en het is voor Ennatuurlijk niet mogelijk gebleken om binnen de voorwaarden en het tijdspad van de aanbesteding een duurzame bron te ontwikkelen of te contracteren. Daardoor heeft Ennatuurlijk besloten om zich in mei 2022 terug te trekken uit de aanbesteding van aardgasvrij Prinsenland-Het Lage Land-Florabuurt en omgeving.

Het vervolg

Dit betekent dat er nog één gegadigde overblijft, namelijk Eneco. Met Eneco gaan we door met de aanbesteding. We selecteren nog steeds op prijs én kwaliteit. Eneco moet hieraan voldoen. We gaan dus voor het beste aanbod voor de wijk en voor uw woning. Op dit moment worden er gesprekken met Eneco gevoerd. De gesprekken duren langer dan verwacht. We verwachten nu in het eerste kwartaal van 2023 meer duidelijkheid te hebben over de aanbesteding.

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Onderstaand vindt u nog een aantal vragen en antwoorden. Ook kunt u ons bereiken via aardgasvrijPA@rotterdam.

We voeren nog steeds het gesprek met Eneco zoals we dat in eerste instantie gepland hebben. Bij een aanbesteding bestaat de mogelijkheid dat een partij uitvalt als het niet voldoet aan de wensen en eisen van de gemeente. Het is dus nog niet zeker of Eneco de nieuwe warmteleverancier wordt.

Voor u verandert het uitstappen van Ennatuurlijk niets. De komende maanden gaan we verder in gesprek met Eneco over het aanbod. De verwachting is dat we eind dit jaar weten of Eneco de aanbesteding heeft gewonnen. U wordt via de nieuwsbrief en de meedenkgroep verder op de hoogte gehouden van dit proces

Het aanbod voor bewoners om over te stappen op stadsverwarming moet zowel op prijs en kwaliteit aan eisen voldoen. Het proces is daarom nog steeds hetzelfde.

De aanbestedingsvorm waar wij voor gekozen hebben, is een concurrentiegerichte dialoog. Dat is een manier van aanbesteden waarbij wij het gesprek zijn aangegaan met Ennatuurlijk en Eneco om tot het beste aanbod voor stadsverwarming te komen. Een mogelijke uitkomst van deze procedure is dat een partij zich terugtrekt als zij niet kunnen voldoen aan de voorwaarden. We mogen dus doorgaan met één partij. Dat is ook vastgelegd in de Aanbestedingswet (2012).

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud