Translate
HomeNieuwsGrootste werkgever van Rotterdam: het Erasmus MC

Grootste werkgever van Rotterdam: het Erasmus MC

Rotterdam
Mobiliteit
Hans-Peter Schilte. Projectmanager United Nations Sustainable Development Goals bij Erasmus MC
19 november 2021
22 november 2021

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer! Een dag waarop we in Nederland ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Deze dag grijpen wij aan om de grootste werkgever van Rotterdam, Erasmus Medisch Centrum (MC), in het zonnetje te zetten. Erasmus MC is de koploper in de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit en daar zoomen we op in!

‘Bizar helder’ was het uitzicht vanaf de hoge verdiepingen van het Erasmus MC tijdens de eerste lockdown in 2020. Doordat het verkeer in de stad tot een minimum was gereduceerd, verdwenen smog en fijnstof tijdelijk uit de lucht. “Voor ons was dit uitzicht een blik vooruit op het doel waar we in Rotterdam naartoe werken: een gezonde en emissievrije leefomgeving.”

Lex Burdorf en Hans-Peter Schilte staan aan het hoofd van een Taskforce van 12 personen die ervoor moet zorgen dat het Erasmus MC steeds duurzamer wordt en invulling geeft aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Halvering van de CO₂-afdruk in 2030 is één van de concrete stappen. En duurzame mobiliteit moet hier een belangrijke bijdrage aan leveren.


Voetafdruk

Het meten van de totale CO₂ -voetafdruk van een groot ziekenhuis zoals het Erasmus MC is een ingewikkelde opgave. In 2019 maakte de organisatie voor het eerst een totaalberekening. Een jaar later werd deze berekening nog eens overgedaan, met een meer verfijnde rekenmethode. “Intussen kunnen we concluderen dat onze CO₂-afdruk gelijk staat aan ongeveer 90.000 ton CO₂ per jaar”, vertelt Hans-Peter. “Als je dat zou willen compenseren met bomen, dan heb je 2,4 miljoen bomen nodig. Per jaar.”

“Vanzelfsprekend dat we daar als grote werkgever in de binnenstad wat aan willen doen”, vult Lex aan. “Halvering van onze CO₂-afdruk in 2030 is een van de intenties die wij onderschrijven. Daarom kijken we op alle mogelijke manieren naar interventies om die doelstelling te bereiken. De aanpak van mobiliteit speelt een belangrijke rol. En dan hebben we het niet alleen over de mobiliteit van onze medewerkers, maar ook van alle studenten die hier rondlopen, de patiënten, de bezoekers, en uiteindelijk ook onze leveranciers.”

“Er is geen kant en klaar handboek voor duurzame mobiliteit,
daarom moeten we
het samen doen.”

Al 15 jaar een stevig mobiliteitsbeleid

“Voor ons is het gebruik van fiets en een goed functionerend OV nou eenmaal van cruciaal belang”, benadrukt Lex. “We hebben al 15 jaar ervaring met een stevig mobiliteitsbeleid. Voor een deel was dat noodgedwongen, omdat we simpelweg te weinig parkeerplaatsen hebben voor onze medewerkers én onze patiënten.

Daarnaast, als iedereen met de auto zou komen, dan staan onze patiënten bij het Hofplein al in de file. Doordat we altijd het belang van onze patiënten voorop hebben gesteld in ons mobiliteitsbeleid, hebben we nu bereikt dat nog maar 8 procent van onze medewerkers bij ons parkeert. Dat betekent dat 92 procent op een andere manier naar ons toe komt. Fietsend, lopend, met het OV, of via een ‘park & ride’ locatie. Dat is best uniek voor een grote werkgever met 15.000 medewerkers.”

Rotterdamse aanpak

Niet alleen nationaal en internationaal, maar ook lokaal binnen de Rotterdamse regio worden samenwerkingsverbanden gezocht. “Er ligt nergens een kant en klaar handboek duurzame mobiliteit, of over hoe je moet verduurzamen”, zegt Hans-Peter. “Daarom moeten we het samen doen. Je moet elkaar voortdurend blijven inspireren over hoe jij zaken aanpakt. En op jouw beurt kun je dan weer leren van de aanpak van anderen.”

 

Gezonde leefomgeving

“Overigens vinden we dat de gemeente Rotterdam goed bezig is op het gebied van duurzaamheid”, merkt Hans-Peter op. “Ik hoop dat de huidige aanpak ook de komende jaren op deze manier wordt voortgezet. Met duurzame mobiliteit in de stad, creëer je een gezonde leefomgeving. En dat maakt ons en alle andere lokale werkgevers ook weer aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Jonge generaties zijn heel intensief met duurzaamheid bezig en willen zelf ook hun bijdrage leveren aan een schoner milieu en een gezondere leefomgeving. Duurzaamheid is gewoon goed nieuws.”

Lees hier het hele interview.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content