Translate
HomeNieuwsEuropese subsidie om wijken te verduurzamen binnen gesleept

Europese subsidie om wijken te verduurzamen binnen gesleept

Bospolder-Tussendijken
Aardgasvrij
Rotterdam
9 oktober 2020
16 oktober 2020

Rotterdam en acht andere gemeenten in Zuid-Holland krijgen een subsidie van de Europese Unie om woonwijken te verduurzamen. De negen steden mogen onderling € 2,7 miljoen verdelen.

Het kan best ingewikkeld en duur zijn om woningen comfortabel en duurzaam te maken. Daardoor kunnen plannen soms ook traag op gang komen. Dankzij de Europese ELENA subsidie kunnen tien gemeenten in Zuid-Holland verder én sneller aan de slag met het verduurzamen van woningen in bepaalde wijken. De steden ontvangen gezamenlijk namelijk een bedrag van € 2,7 miljoen.

Twee Rotterdamse wijken
Rotterdam gaat een deel van de subsidie inzetten om in twee wijken de voorbereidingskosten voor de aanleg van warmtenetten te financieren. In Bospolder/Tussendijken en Prinsenland en Het Lage Land. De andere acht gemeenten die binnen de subsidie vallen zijn Alphen aan de Rijn, Den Haag, Gorinchem, Kaag en Braassem, Katwijk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam en Zoeterwoude.

Impuls
De subsidie is ook een soort startmotor voor het ‘echte werk’. Volgens de provincie zorgt de inzet van de subsidie voor nieuwe werkzaamheden, wat weer nieuwe banen betekent. Maar ook tot een impuls van ruim € 60 miljoen aan nieuwe duurzame investeringen. Denk aan isolatie, duurzame warmtebronnen en warmtenetten in de wijken. De provincie coördineert het project en betaalt de verplichte aanvulling tot 3 miljoen euro.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content