Translate
HomeNieuwsGamen op zonne-energie kan nu in Speeltuin Het Lage Land

Gamen op zonne-energie kan nu in Speeltuin Het Lage Land

Rotterdam
Zonne-energie
14 februari 2022
16 februari 2022
Op 13 januari is in Speeltuin Het Lage Land, Stadsdeel van Prins Alexander, een nieuwe speel-tool voor kinderen geïnstalleerd: een Gamer op zonne-energie. Deze Gamer bestaat uit tegels die zonne-energie opwekken. Met de opgewekte energie worden de tegels verlicht en kunnen kinderen spelletjes spelen. Het speeltoestel komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente, de Speeltuin en de Rotterdamse ondernemer EnergyFloors.


Spelen met zonne-energie

De Gamer werkt met slimme tegels die zonne-energie opwekken en daarnaast bewegingssensoren en LED-verlichting bevatten. Er kunnen 10 spellen op worden gespeeld, voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Kinderen leren zo dat zonne-energie overal te gebruiken is en onderdeel is van het ‘dagelijks leven’, óók in een spel. Speeltuin het Lage Land is erg actief op het gebied van duurzaamheid en daarom dé aangewezen plek voor deze Gamer. Zo heeft de speeltuin een ‘duurzaamheidswand’ waar bewoners inspiratie kunnen opdoen over de duurzame maatregelen die ze zelf kunnen nemen. Ook worden er duurzame cursussen georganiseerd, zoals elektrisch koken.

Marnix Stam, voorzitter van de speeltuin: “De Gamer is een geweldige aanwinst waar we trots op zijn. En die uitstekend aansluit bij de duurzame uitstraling van de speeltuin en bij het geen wat we de aankomende jaren nog meer gaan toepassen.” De Gamer is aangelegd door het Rotterdamse bedrijf EnergyFloors. Zij hebben al veel ervaring met het opwekken van duurzame energie in de openbare ruimte. Op een aantal locaties in Rotterdam liggen al tegels van EnergyFloors, maar nu voor het eerst in deze wijk.


Rotterdams Klimaatakkoord

Gemeente Rotterdam financiert dit zonne-energie-speeltoestel. De wijken Prinsenland-Het Lage Land zijn in het Rotterdams Klimaatakkoord namelijk aangewezen als energiepioniers. Zo wordt de wijk de komende jaren aardgasvrij gemaakt. En wordt er ingezet op allerlei duurzaamheids-innovaties. Zo komt er op vier gymzalen een coöperatief zonnepanelenproject, zijn er plannen voor een fietspad dat energie-opwekt en wordt er gekeken naar de mogelijkheid van zonne-energie op gevels. De komende tijd zullen er dus allerlei duurzame projecten in dit gebied gaan plaatsvinden.


Fotografie: Eric Fecken

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content