Translate
HomeNieuwsGemeente Rotterdam doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Gemeente Rotterdam doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Rotterdam
Energiebesparing
DSC04970-Edit
14 september 2023
| Laatste update: 14 september 2023

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom willen veel mensen aan de slag met het energiezuiniger maken van hun huis. Maar waar begin je precies? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen verschillende huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Sinds dit jaar doet gemeente Rotterdam hier ook aan mee. De gemeente moedigt huiseigenaren met een duurzame woning aan om ook mee te doen. Aanmelden kan via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Verhalen vertellen doe je samen. Daarom wil gemeente Rotterdam samen met haar inwoners het verhaal over duurzaam wonen vertellen aan alle geïnteresseerden. Ervaringen over comfort, de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning helpen anderen verder op weg. Inmiddels hebben al meer dan 2.000 huiseigenaren zich op het platform aangemeld. “Ik raad iedereen de Duurzame Huizen Route aan. Laat je net als ik inspireren om zelf aan de slag te gaan”, vertelt bezoeker Maarten.

Woning aanmelden
Wie het ook leuk lijkt om zijn kennis en ervaringen over isolatie, zonnecollectoren, warmtepompen of andere slimme stappen te delen, kan zijn woning aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route: www.duurzamehuizenroute.nl.

Open dagen
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaam wonen, kan het waardevol zijn om duurzame maatregelen eens in de praktijk kijken. Daarom kunnen huiseigenaren hun woning openstellen voor bezoekers tijdens de Duurzame Huizen Route. Dit jaar vinden de open dagen plaats op zaterdag 28 oktober en 4 november. Alle huiseigenaren die hun woning op de website hebben staan, kunnen bepalen of ze hun huis willen openstellen tijdens de open dagen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud