Translate
HomeNieuwsGemeente Rotterdam investeert in duurzame oplossingen van vijf bedrijven

Gemeente Rotterdam investeert in duurzame oplossingen van vijf bedrijven

Rotterdam
Wat wij doen
Rotterdam, 17 mei 2019

Artikel over het recent gestarte Floating Farm aan de Doklaan nummer 10

Met initiatiefneemster Minke van Wingerden
11 december 2020
21 december 2020

Windmolens die nog meer groene stroom produceren en een innovatieve installatie waarmee woningcorporaties zonne-energie kunnen opwekken. Het zijn twee van de vijf duurzame energie-oplossingen waarin de gemeente Rotterdam gaat investeren. Het doel is om hiermee de energietransitie te versnellen.

Zestien bedrijven meldden hun oplossing aan voor het programma Smart Energy Systems. De vijf winnaars ontvangen een subsidie van maximaal 100.000 euro. Dankzij dit bedrag kunnen zij hun innovatieve energie-oplossingen sneller uitwerken en commercieel aantrekkelijk maken. Voor de stad betekent het dat de duurzaamheidsdoelstellingen weer een stap dichterbij komen.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) is positief over Smart Energy Systems: “We willen als stad koploper duurzaamheid worden. Met slimme en innovatieve oplossingen kunnen we de energietransitie versnellen. Daarom helpen we bedrijven die investeren in duurzame innovaties een stap vooruit.”

Slim, ondernemend en duurzaam

De vijf bedrijven werken aan verschillende duurzame oplossingen. Zoals een hogere energieopbrengst van windmolens, scherper inzicht in het energienetwerk voor betere benutting van energiebronnen, twee projecten gericht op een brede inzet van kleine windturbines die goed in de omgeving passen en zonnestroominstallaties voor woningbouwcorporaties.

Al deze projecten zorgen voor een win-winsituatie. Niet alleen helpen ze de stad te verduurzamen, ook zorgen de bedrijven voor een economische impuls en werkgelegenheid in de stad.

Smart Energy Systems (SES)

De subsidie is onderdeel van het programma Smart Energy Systems. Met dit programma wil Rotterdam initiatieven en innovaties van bedrijven op het gebied van slimme energiesystemen versnellen. Door middel van investeringen, maar ook door het beschikbaar stellen van hun netwerk en kennisdeling.

Meld uw innovatieve oplossing aan!

Vanaf februari 2021 kunnen bedrijven zich aanmelden voor de tweede subsidieronde. De gemeente wil eind dat jaar vijftien tot twintig initiatieven ondersteunen.

U kunt zich inschrijven voor de volgende ronde via ondernemen010.nl/SES. Hier vindt u ook meer informatie over het programma en de bedrijven die nu subsidie hebben ontvangen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content