Translate
HomeNieuwsGratis advies verduurzaming woning

Gratis advies verduurzaming woning

Rotterdam
Energiebesparing
Woonwijzerwinkel
29 november 2021
29 november 2021

Woningeigenaren in Rotterdam kunnen vanaf 1 december gratis hulp krijgen bij het verduurzamen van hun huis. Met de campagne ‘Power voor je Huis’ biedt de gemeente Rotterdam samen met de WoonWijzerWinkel een compleet pakket dat bewoners stap voor stap ontzorgt met advies op maat en hulp bij de aanvraag van offertes en subsidie. Ook regionale bouwbedrijven dragen bij aan dit initiatief om verduurzaming van bestaande woningen in de stad te versnellen.

Power voor je Huis

Om in aanmerking te komen voor ‘Power voor je Huis’ kunnen woningeigenaren terecht bij de WoonWijzerWinkel om gratis, stap voor stap, tot de juiste maatregelen te komen. Met een online scan wordt eerst eenvoudig en snel een overzicht van de opties, kosten, opbrengst en minimaal twee concreet te nemen (isolatie)maatregelen in beeld gebracht. Denk aan spouwmuurisolatie, een zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet. Daarna volgt een intake.
De volgende stap is het aanvragen van offertes en subsidie.


Subsidie

Voor de benodigde investering kunnen woningeigenaren gebruik maken van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing. Deze ISDE-subsidie dekt twintig tot dertig procent van de kosten. Aanvullend stelt de gemeente gunstige lage rente leningen uit het Energietransitiefonds beschikbaar. Vervolgens profiteren huiseigenaren direct van de voordelen van de genomen maatregelen, zoals lagere energiekosten en meer comfort.


Leerwerkakkoord

Om de gewenste maatregelen uit te voeren werkt de gemeente vanuit het Leerwerkakkoord samen met bedrijven uit de regio. Met deze bedrijven zijn kwaliteits- en inkoopafspraken gemaakt. Zo zijn woningeigenaren verzekerd van een goede partij en profiteren zij van de inkoopvoordelen en de garantie.

Power voor Rotterdam

De campagne ‘Power voor je Huis’ is onderdeel van de stadsbrede campagne ‘Power voor Rotterdam’. Met deze campagne roept de gemeente Rotterdammers, ondernemers, scholen en sportverenigingen op om juist nu te verduurzamen. Daarvoor stelt de gemeente sinds dit voorjaar een veelheid aan subsidies, leningen en gratis adviezen beschikbaar

Ga direct naar Power voor je Huis voor gratis advies en begeleiding 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content