Translate
HomeNieuwsUPDATE: Gratis Energiebox010 voor Rotterdammers met laag inkomen

UPDATE: Gratis Energiebox010 voor Rotterdammers met laag inkomen

Rotterdam
Energiebesparing
Bonte en pastor Ola
17 maart 2022
23 maart 2022

UPDATE: Veel Rotterdammers hebben een Energiebox010 opgehaald om aan de slag te gaan met energiebesparing. Dat is geweldig, maar daardoor is er geen voorraad meer bij de Huizen van de Wijk. U kunt wel nog op de evenementen van het Rotterdams Milieucentrum een Energiebox010 ophalen. Zij zijn de komende maanden in verschillende wijken aanwezig om de Energiebox010 uit te delen en u te voorzien van handige bespaartips. Hier ziet u wanneer ze bij u in de buurt zijn.

____________________________________________________________________________________________________

Afgelopen weekend is de eerste Energiebox010 uitgereikt door wethouder Arno Bonte (duurzaamheid) aan pastor Ola van SKIN-Rotterdam. Rotterdammers met een laag inkomen kunnen vanaf vandaag de gratis Energiebox010 ophalen. Met de energiebesparende producten kunnen ze tot 180 euro per jaar besparen op hun energierekening én de woning verduurzamen.

Met de Energiebox010 wil de gemeente Rotterdammers met een laag inkomen helpen meer grip te krijgen op hun energierekening. Door de stijgende energieprijzen heeft bijna 17 procent van de Rotterdamse huishoudens moeite met het betalen van hun energierekening. Tachtig procent van hen zit in de laagste inkomensklasse.


Tot 180 euro besparen

De gemeente stelt daarom 32.000 energieboxen beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen. Bonte hoopt mensen zo te helpen hun energierekening te verlagen: ‘Met tochtstrips, ledlampen en een waterbesparende douchekop bespaar je gemiddeld tot 180 euro per jaar. Goed voor het klimaat en fijn voor je portemonnee. De Energiebox010 helpt mensen met eenvoudige maatregelen maximaal te besparen.’


Rotterdammers met een laag inkomen dubbel geraakt

De Energiebox010 is vanaf 7 maart tot en met juli gratis af te halen bij 37 afhaalpunten door heel Rotterdam, waarvan 35 Huizen van de Wijk. Het Rotterdams Milieucentrum (RMC) verspreidt de Energiebox010 ook via (openbare) markten, evenementen, kerken, moskeeën en maatschappelijke organisaties, zoals voedselbanken en welzijnspartners.

Volgens wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding) is de Energiebox010 een effectief middel in de aanpak van energiearmoede: ‘We zien vooral mensen met de laagste inkomens in de slechtst geïsoleerde huizen wonen. De gasprijzen raken hen dus extra hard. We beseffen dat de box niet alle pijn in de portemonnee verlicht, maar we hopen dat het helpt.’


Energiecoaches

De energiecoaches van de Energiebank Rotterdam en de energieklussers van WijkEnergieWerkt helpen u graag verder met energie besparen. Beiden komen bij u thuis en geven tips passend bij de woning, en helpen met het installeren van energiebesparende producten.


Energietoeslag

De gemeente reserveert in totaal 13 miljoen euro voor zo’n 60.000 Rotterdammers met een laag inkomen. Elk huishouden kan een bedrag van 200 euro tegemoetzien naast de 400 euro korting op de energiebelasting.


Samenwerking

De Energiebox010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum, de Energiebank Rotterdam en WijkEnergieWerkt. De energiebesparende producten worden geleverd door de WoonWijzerWinkel uit Rotterdam en ingepakt door Rotterdam Inclusief.  Meer informatie over deze actie? Lees hier meer.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content