Translate
HomeNieuwsGratis startabonnement Milieubarometer voor Rotterdamse bedrijven

Gratis startabonnement Milieubarometer voor Rotterdamse bedrijven

Rotterdam
Energiebesparing
Rotterdam
16 november 2020
7 december 2020

De gemeente Rotterdam biedt Rotterdamse bedrijven een gratis startabonnement aan op de Milieubarometer. Dat is een online monitoringsinstrument waarmee bedrijven inzicht krijgen in hun totale milieuscore.

De milieubarometer is een handige tool voor bedrijven om uit te rekenen hoe milieubewust ze ondernemen. De online tool is gebruiksvriendelijk: bedrijven vullen gegevens in over energiegebruik, water, afval, emissies, transport en papierverbruik. Vervolgens krijgen ze een helder overzicht van de totale milieuscore, op welke onderdelen ze kunnen besparen en hoe ze scoren ten opzichte van branchegenoten. De milieubarometer is bovendien een handige tool voor de aanvraag van milieucertificaten, zoals de CO2 prestatieladder en in aanbestedingstrajecten.

Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Arno Bonte: “Met de Milieubarometer krijg je in één oogopslag een duidelijk overzicht van de milieuprestaties van je onderneming. En kun je gerichter aan de slag. Via allerlei manieren stimuleren we bedrijven om duurzame investeringen te doen. Logisch dat we ze ook willen helpen om te bepalen welke investeringen het meeste opleveren.”


Goede voorbeeld geven

Niet alleen Rotterdamse bedrijven kunnen gebruik maken van het aanbod. Ook bedrijven die inschrijven op een opdracht van de gemeente komen in aanmerking.

“Als opdrachtgever willen we graag het goede voorbeeld geven door in te kopen bij bedrijven waarbij een goed product hand in hand gaat met een duurzame bedrijfsvoering”, legt Bonte uit. “Met een milieubarometerrapport kunnen onze leveranciers en dienstverleners aantonen dat ze milieubewust ondernemen.”


Het abonnement

Het gratis abonnement is geldig voor 1 jaar. Voor deelnemers die zich nu inschrijven duurt het abonnement tot het einde van volgend jaar. Wil je daarna door met het instrument? Dan zijn de kosten van een vervolgabonnement 70 euro.

Meer informatie: www.milieubarometer.nl
Aanmelden startabonnement: www.milieubarometer.nl/aanmelden/rotterdam/

Fotografie: Ossip van Duivenbode

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content