Translate
HomeNieuwsWereldgezondheidsdag: Groen is goed voor gezondheid én ontspanning

Wereldgezondheidsdag: Groen is goed voor gezondheid én ontspanning

Rotterdam
Groen en Water
Foto tuinieren
7 april 2022
7 april 2022

Vandaag is het World Health Day (Wereldgezondheidsdag). Op World Health Day vraagt de WHO aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. Het thema dit jaar is ‘Our planet, our health’ (Onze planeet, onze gezondheid).

Groen is goed voor onze gezondheid. Of u nu een korte wandeling maakt of uren in de natuur doorbrengt, plantjes in eigen tuin kweekt of uw kantoor vol groen hebt staan; groen doet ons goed! Contact met de natuur vermindert stress en zorgt voor meer geluk. Benieuwd over de positieve werking van groen en hoe u zelf meer van groen kunt genieten? Lees dan zeker verder!


Positieve werking

Groen heeft een positieve werking op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Dit komt in steeds meer onderzoeken naar voren. Groen wordt daarom ook op steeds meer plekken ingezet. Groen kan bijdragen aan het algehele geluksgevoel, de vermindering van stress, een betere nachtrust en een verbeterde concentratie en stemming.


Een groene omgeving

Bent u overtuigd van het positieve effect van groen en benieuwd naar hoe u uw omgeving groener kunt maken? Door meer bomen en planten te planten of geveltuintjes en kleine parkjes te creëren, maken we de stad samen een fijnere plek om te wonen. 

 • Groene tuin
  Een groene tuin kost net zoveel of zelfs minder geld, moeite en tijd als een betegelde tuin. Er zijn ontzettend veel plantensoorten te vinden die weinig onderhoud vragen. Geniet van een prachtige bloementuin, zonder er veel werk aan te hebben. Naast dat een groene tuin beter is voor uw gezondheid, zorgen planten er ook voor dat u minder last hebt van hitte in de zomer en van wateroverlast. Een groene tuin trekt veel nuttige vogels, insecten en andere diertjes aan.
 • Plant een (fruit)boom
  Met een fruitboom in uw tuin geniet u van prachtig bloesem én van overheerlijk vers fruit!

 • Leg een geveltuin aan
  Tegels eruit, plantjes erin! Een geveltuin ziet er gezellig uit en het brengt een hoop andere voordelen met zich mee.

 • Start je eigen moestuin
  Leg uw eigen moestuintje aan. Ook als u weinig ruimte ter beschikking hebt, kunt u nog steeds uw eigen fruit, groenten of kruiden verbouwen. Zelfs op een balkon of binnenshuis zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content