Translate
HomeNieuwsHeindijk gaat over op warmtenet

Heindijk gaat over op warmtenet

IJsselmonde
Aardgasvrije wijken
Opening warmtenet Heindijk
22 september 2021
22 september 2021

Een feestelijk moment in Heindijk! Gistermiddag vond in Heindijk, nabij het Energiehuis, de start van de buitenwerkzaamheden plaats waarmee de wijk over gaat op stadsverwarming en daarmee aardgasvrij wordt.

Op een shovel brak wethouder Bas Kurvers op symbolische wijze een deel van de straat open in het bijzijn van de betrokken partijen en bewoners uit de wijk. Vervolgens schreef hij samen met Alexander van Ofwegen, directeur Vattenfall, zijn wens voor de wijk op een 1.5 meter lange warmtebuis die als eerste de grond in mag.


Transitie naar aardgasvrij

De transitie naar een aardgasvrije Heindijk is nu officieel begonnen en dat is een bijzondere gebeurtenis waarbij stilgestaan mag worden. In het Rotterdamse collegeakkoord 2018-2022 is namelijk opgenomen dat er in deze collegeperiode 10.000 woningen aardgasvrij worden gemaakt of worden voorbereid op aardgasvrij. ‘Met de achterliggende gedachte dat het haalbaar en betaalbaar is voor de Rotterdammer’, aldus wethouder Bas Kurvers. Heindijk e.o. is een van de zes gebiedsaanpakken waar de transitie als eerste gaat plaatsvinden.


Aanleg warmtenet

De aanleg van het warmtenet in de wijk wordt de komende jaren uitgevoerd door Vattenfall. ‘Voor ons is samenwerking en vertrouwen de belangrijkste pijlers voor de transitie om deze wijk aardgasvrij te maken’ aldus Alexander van Ofwegen. 

Wens Heindijk

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content