Translate
HomeNieuwsHuis isoleren? Krijg tot 10.000 euro subsidie

Huis isoleren? Krijg tot 10.000 euro subsidie

Rotterdam
Isoleren
Isolatie
25 augustus 2020
10 september 2020

Ga je binnenkort je huis isoleren en ben je van plan om minstens twee grote maatregelen te treffen? Vanaf september kunnen woningeigenaren weer gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Daarvoor stelt de overheid 84 miljoen euro beschikbaar.

De subsidie is bedoeld om meer mensen te stimuleren om energiebesparende isolerende maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en gevelisolatie of het plaatsen van hoogrendementsglas (HR++). Per woning kun je maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Als woningeigenaar kun je ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen, op voorwaarde dat je de werkzaamheden door een deskundig bedrijf laat uitvoeren.

 
Meer informatie

Je kunt pas subsidie aanvragen als de isolatiemaatregelen na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd én betaald. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vind je meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Was er niet al eerder een SEEH-subsidie? Jazeker: die subsidie werd in september 2016 ingevoerd. De regeling was zo’n succes dat in april 2017 het subsidiepotje leeg was. De nieuwe regeling gaat verder op 2 september en loopt tot en met december 2020 (met als subsidieplafond 84 miljoen euro). Ook daarna blijft er een subsidie beschikbaar: voor isolatiemaatregelen kun je gebruikmaken van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (IDSE).

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content