Translate
HomeNieuwsGemeente Rotterdam en ANWB starten inzamelactie kinderfietsen

Gemeente Rotterdam en ANWB starten inzamelactie kinderfietsen

Rotterdam
Mobiliteit
Kinderen op de fiets
30 augustus 2022
| Laatste update: 30 augustus 2022

De gemeente Rotterdam en de ANWB slaan de handen ineen om zoveel mogelijk kinderfietsen in te zamelen. Deze fietsen zijn bedoeld voor kinderen in Rotterdam die geen eigen fiets hebben door de financiële thuissituatie. Een fiets behoort dan (vaak) niet tot de basisbehoeften. 


Elk kind verdient een fiets

Meer dan 10.000 kinderen in Rotterdam hebben geen eigen fiets. Dat is lastig voor te stellen in een land waar fietsen vanzelfsprekend is. Veel kinderen leren al op jonge leeftijd fietsen; eerst op een loopfiets, daarna op een fiets met zijwieltjes en uiteindelijk op een kinderfiets. Doordat kinderen dan op jonge leeftijd al veel meters maken, leren ze veilig fietsen in een drukke stad. Dat verdient elk kind, ook in Rotterdam. Om veilig van en naar school, vriendjes of familie te fietsen. Bovendien is het goed voor hun dagelijkse beweging.

Een oproep aan de stad dus. Heeft u een kinderfiets over die niet meer wordt gebruikt? En is deze fiets nog in redelijke tot goede staat? Doneer de fiets aan een ander kind in Rotterdam voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is.


Hoe werkt het?

Fietsen kunnen worden ingeleverd op 10 aangesloten plekken in de stad. Alle ingeleverde fietsen worden door Rotterdamse sociale werkplaatsen opgeknapt tot veilige en complete kinderfietsen. Daarna worden de fietsen via maatschappelijke organisaties of basisscholen verdeeld onder kinderen die er een nodig hebben. De Fietsbank, een netwerkorganisatie in Rotterdam, zorgt ervoor dat al deze partijen aan elkaar worden gekoppeld. Zo komen de fietsen terecht bij degenen die een fiets het hardst nodig hebben.

Alle inleverlocaties in Rotterdam zijn te vinden op de website van de ANWB. Als het inleveren van de fiets op locatie niet mogelijk is, kan er een ophaalafspraak worden ingepland. De fiets moet dan eerst worden aangemeld via deze link.
Op zondag 4 september tussen 11:00 en 15:00 uur kunt u een kinderfiets inleveren bij Man Met Bril Koffie (Noord). U krijgt dan een gratis kopje koffie.

De inleveractie loopt van 25 augustus tot en met 30 september 2022.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ga direct naar:
Ga naar de inhoud