Translate
HomeNieuwsKijk voor welke subsidie uw VvE in aanmerking komt

Kijk voor welke subsidie uw VvE in aanmerking komt

Rotterdam
Energiebesparing
D—RubénDarioKleimeer—VVE010—VanWijngaardenLaan—D—fase2—tuinII—WEB—
17 juni 2021
23 juni 2021

De subsidiewijzer verduurzaming Rotterdamse VvE’s staat sinds kort op de website van VVE-010. Hiermee kunnen VvE’s makkelijk opzoeken welke subsidies en leningen er beschikbaar zijn om hun gebouw duurzaam te maken. Wilt u bijvoorbeeld isoleren of zonnepanelen leggen? Of heeft u advies nodig over duurzame aanpassingen in huis? Door het beantwoorden van een aantal vragen krijgt u direct op basis van uw wensen resultaten te zien.


Overzicht van de mogelijkheden

De gemeente Rotterdam maakt duurzaamheid op veel verschillende manieren beter betaalbaar voor Rotterdammers. Voor veel VvE’s is het daardoor lastig om een goed overzicht te krijgen van alle mogelijkheden. Wel zijn er zaken waar u op kunt letten. Het maakt bijvoorbeeld uit hoe groot uw VvE is en welke postcode u heeft. Ook zijn er speciale leningen voor Rotterdamse VvE’s. Door de vragen van de subsidiewijzer te beantwoorden, ziet u direct welke regeling relevant is voor uw VvE. VVE-010 zorgt ervoor dat de subsidiewijzer zo goed mogelijk blijft kloppen.


Hulp én inspiratie

De subsidiewijzer helpt niet alleen om de juiste subsidie te vinden maar ook om inspiratie op te doen. Naast Rotterdamse regelingen vindt u in de Subsidiewijzer ook landelijke regelingen van het Nationaal Warmtefonds en het RVO.


Lening voor kleine VvE’s in de Stadshaven en Rotterdam-Zuid

Per 31 mei is er een nieuwe regeling beschikbaar: de Energietransitielening. Kleine VvE’s (tot zeven appartementen) in de Stadshavens en Rotterdam-Zuid kunnen hiermee via het SOFIE-fonds financiering krijgen. Later dit jaar komt er ook een lening voor kleine VvE’s in de rest van Rotterdam.


Over VVE-010

VVE-010 is opgericht door de gemeente Rotterdam en enkele woningstichtingen. Het doel van VVE-010 is het activeren van kwetsbare VvE’s en hen helpen bij duurzaam woningonderhoud. De focus ligt op het verduurzamen van alle Rotterdamse VvE’s. VVE-010 zorgt voor passende hulp en ondersteuning. Zo dragen ze bij aan aantrekkelijk wonen in Rotterdam.

Klik hier voor de subsidiewijzer.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content