Translate
HomeNieuwsOndersteuning en advies voor eigen laadpalen op VvE terrein

Ondersteuning en advies voor eigen laadpalen op VvE terrein

Rotterdam
Mobiliteit
VvE Het Bastion
26 april 2022
26 april 2022

Bewoners van VvE’s hebben vaak een eigen parkeerterrein en geen vergunning voor straatparkeren. Deze bewoners moeten hun elektrische auto kunnen laden op eigen terrein. Het regelen van zo’n laadpaal binnen een VvE is een complex traject waar vaak specifieke kennis voor nodig is. Gelukkig zijn er goede adviseurs die helpen met maatwerkadvies- en ondersteuning. Dankzij deze hulp liet VvE Het Bastion afgelopen week de eerste laadpaal plaatsen op eigen terrein.


VvE Het Bastion

VvE Het Bastion liet de eerste laadpaal plaatsen op eigen terrein dankzij de hulp van een maatwerkadviestraject. Rob Schouten, lid van de technische commissie Het Bastion: “Vanuit VvE Het Bastion willen we graag verduurzamen en er dus ook voor zorgen dat de bewoners van de VvE kunnen laden op eigen parkeerterrein. Een adviestraject voor laadoplossingen voor VvE’s heeft ons hierbij geholpen. En dan is het heel fijn dat je gebruik kunt maken van een subsidieregeling!”


Adviestraject

Gemeente Rotterdam heeft in de vorm van een pilot 24 adviestrajecten bij VvE’s gefinancierd. “Veel VvE’s kampen met vragen over elektrisch laden in de eigen parkeervoorziening. Advies op maat van een laadpaaldeskundige blijkt de beste manier om VvE’s over de drempel te helpen”, aldus duurzaamheidswethouder Arno Bonte. “Uit de adviezen wordt al gauw duidelijk wat snel kan en wat aandacht behoeft, bijvoorbeeld op het gebied van slimme laadpunten of wijze van verrekening. Met de mogelijkheid tot lenen tegen lage rente helpt de gemeente VvE eigenaren daarnaast om investeringen in benodigde laadinfrastructuur betaalbaar te maken. Zo maken we de overstap naar elektrische rijden en elektrisch laden zo aantrekkelijk mogelijk”.


Meer inzicht en samenwerking

De maatwerkadviestrajecten maken inzichtelijk waar VvE’s in de praktijk tegenaan lopen. Om hier oplossingen voor te bieden, heeft de gemeente Rotterdam in samenwerking met Veiligheidsregio Rijnmond een schouw gedaan bij verschillende VvE parkeergarages.

Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond: “Per parkeergarage is een maatwerkadvies opgesteld met aantal risico verminderede maatregelen die met name betrekking hebben op de veiligheid van de gebruikers, bewoners en hulpverleners. Het is belangrijk dat we hierop toezien en daarmee de versnelling van elektrisch rijden vooruithelpen en dit op een veilige manier te blijven faciliteren”

Waar VvE’s gedeeld worden door verschillende partijen, waaronder bijvoorbeeld met een woningcorporatie, zet de Gemeente Rotterdam ook actief in op een goede samenwerking met een aantal grote woningcorporaties uit de stad.


Landelijke subsidieregeling

VvE’s kunnen een landelijke subsidie krijgen voor een advies van een deskundige. Via de SEEH-regeling kunnen zij 75% van de kosten terugkrijgen, met een maximum van 1500 euro. Lees hier voor meer informatie over de subsidie of over elektrisch laden op VvE terreinen

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content