Translate
HomeNieuwsLancering Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam

Lancering Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam

Rotterdam
Groen en Water
bloem
21 mei 2021
27 mei 2021

Op zaterdag 22 mei, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, wordt het Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam geopend. Het Publieksplatform is een samenwerking tussen Diergaarde Blijdorp, Trompenburg Tuinen/Arboretum, het Natuurhistorisch Museum, Bureau Stadsnatuur, Botanische Tuin Afrikaanderwijk en het EUC.

Samen hebben zij de handen ineengeslagen om Rotterdammers meer te vertellen over het belang van een rijke biodiversiteit in de stad. Het hele jaar door organiseren de deelnemers en de gemeente Rotterdam activiteiten om Rotterdammers te motiveren meer te doen met groen.

Dag van de Biodiversiteit

Op zaterdag 22 mei trappen alle deelnemers aan het Publieksplatform af met een activiteit die hun rol binnen de Rotterdamse biodiversiteit weerspiegelt. Zo lanceert Trompenburg een online lezing over de belangrijke groene functie van de tuin voor de stad en vertelt prof.dr. Kees Vink de kijkers namens het Natuurhistorisch Museum en Erasmus Universiteit alles over het belang van natuur en biodiversiteit. Op de website van de verschillende initiatiefnemers staan de actuele en de toekomstige activiteiten vermeld. De deelnemende partijen hopen zo samen bij te dragen aan de biodiversiteit van de stad.

Logo

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content