Translate
HomeNieuwsLangste geveltuin van Nederland aangelegd in Rotterdam

Langste geveltuin van Nederland aangelegd in Rotterdam

Rotterdam
Groen en regenwater
1000-geveltuinen-actie-raymond-landegent
29 september 2020
7 oktober 2020

In de langste geveltuin van Nederland staan zo’n 1.000 bloemen en planten. De ‘geveltuin XXL’ fleurt de straat op, biedt verkoeling op warme zomerdagen, vangt regenwater op en heeft een positief effect op de biodiversiteit. 

Actie 1000 geveltuinen

De langste geveltuin van Nederland is onderdeel van een initiatief om deze zomer 1000 nieuwe geveltuinen in Rotterdam te realiseren. De teller staat inmiddels (16 september 2020) op 735 geveltuinen.

Eerder deze zomer werd al een geveltuin van 142 meter aangelegd in Rotterdam-West. Dit initiatief wordt ondersteund door Rotterdams WeerWoord en ‘Rotterdam gaat voor groen’ van de Gemeente Rotterdam en Waterschap Hollandse Delta. 

Weerbaarheid door klimaatadaptatie

Een groene stad verhoogt de weerbaarheid tegen een veranderd klimaat met meer extreme regenbuien, hete en droge periodes. Ook zorgt het voor meer biodiversiteit en een gezonde en duurzame stedelijke leefomgeving. Zo draagt klimaatadaptatie bij aan de toekomstbestendigheid en weerbaarheid van de stad. 

Beheer en onderhoud

Woningcorporatie Vestia van de Peperklip neemt het eerste jaar de kosten voor het beheer en onderhoud van de geveltuinen op zich. In samenwerking met de tegenover gelegen Rotterdamse Munt, een stadskruidentuin met educatie-functie en sterke binding met de wijk wordt het onderhoud gedaan met bewoners uit en omwonenden van de Peperklip. 

Zelf een geveltuin aanleggen?

Een geveltuin mag je zelf aanleggen, zonder toestemming van de gemeente. Wil jij ook een geveltuin aanleggen? Kijk voor een handig vijfstappenplan op Rotterdam.nl/geveltuinen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content