Translate
HomeNieuwsAandacht voor participatie in vernieuwde Leidraad Windenergie

Aandacht voor participatie in vernieuwde Leidraad Windenergie

Rotterdam
Wat wij doen
windturbines HvH (002)
16 februari 2021
3 maart 2021
Met de vernieuwde Leidraad Windenergie geeft gemeente Rotterdam antwoord op de vraag wat je mag verwachten en welke rol je kan hebben bij windenergieontwikkeling.  Het is geschreven voor bewoners, bedrijven, ontwikkelaars, exploitanten belangorganisaties en overheden. Deze leidraad borduurt daarmee voort op de Leidraad Windenergie 2016.
 
In en rond Rotterdam zijn de afgelopen jaren tientallen windturbines geplaatst. De komende jaren komen er nog turbines bij.  De locaties staan op www.rotterdam.nl/windenergie. Ook worden enkele turbines wegens de levensduur afgebroken. Op of rond die plekken kunnen nieuwe turbines komen of ontstaat een nieuwe gebruiksfunctie. Met de Leidraad Windenergie biedt de gemeente handvatten voor de ontwikkeling, inpassing en impact van windturbines. De leidraad geeft ook aan wat participatie in Rotterdam betekent.
 
Gemeente Rotterdam is voor windenergie, maar wel onder voorwaarde dat de turbines op de meest gunstige plekken worden geplaatst en zo min mogelijk impact hebben op de omgeving, natuur en het milieu.  Daarnaast moet de omgeving kunnen profiteren van windenergie.  De gemeente streeft ernaar dat een turbine 50% lokale eigendom is. Een turbine kan dan financieel aantrekkelijk zijn voor omringende bewoners en bedrijven. Dat kan ook door andere vormen van financiële participatie, zoals aandelen en obligaties en een gebiedsfonds.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content