Translate
HomeNieuwsMinder ongeadresseerde reclame, minder papier

Minder ongeadresseerde reclame, minder papier

Rotterdam
Wat wij doen
Brievenbus
2 november 2020
3 november 2020

Verspreiders van ongeadresseerde reclame mogen per 1 november hun folders in Rotterdam niet meer huis-aan-huis bezorgen. Tenzij u expliciet toestemming geeft met een ja/ja sticker dat u wel zulke folders ontvangt. Op deze manier bespaart Rotterdam 3 miljoen kilo papierafval per jaar. 

Vanaf 1 november 2020 geldt in Rotterdam het opt-in systeem. Dat betekent dat er alleen ongeadresseerd reclamedrukwerk bezorgd mag worden wanneer u daar toestemming voor geeft met een Ja/Ja-sticker.


Stickers aanvragen?

Ook een sticker voorop uw brievenbus? U vraagt een gratis sticker aan bij de gemeente Rotterdam. Vanwege de corona maatregelen kunt u nu helaas geen sticker ophalen bij de Stadswinkels en publiekslocaties van de gemeente. Stuur een email aan schoon@rotterdam.nl met daarin uw adresgegevens en de gewenste sticker (Ja/Ja of Nee/Nee). U krijgt dan één sticker per post. Meerdere stickers is niet mogelijk. Heeft u vragen over het nieuwe systeem, neem dan contact op met telefoonnummer 14 010.

U geeft hierbij eenmalig toestemming voor het gebruiken van uw persoonsgegevens ten behoeve van het aanvragen van een sticker voor ongeadresseerd reclamedrukwerk. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en worden direct na verzending van uw sticker verwijderd.

Kijk voor verdere informatie over het privacybeleid van de gemeente Rotterdam op de pagina Uw gegevens.

Toch ongewenst ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen?

Heeft u geen sticker, maar toch ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen? Dan kunt u vanaf 1 november een melding maken bij de gemeente.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ga direct naar:
Skip to content